Ga terug

Frambozen koekje met witte chocolade

Ingrediënten
  

  • 125 g zachte boter ongezouten
  • 75 g kristalsuiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 grote ei
  • 230 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 g diepvries frambozen
  • 200 g witte chocolade druppels of grof gehakte chocolade

Instructies
 

  • Plaats de zachte boter, de suiker en de vanillesuiker in een ruime mengkom. Mix deze samen met behulp van een handmixer. Met een spatel meng je het weer samen zodat er zeker niks aan de bodem blijft liggen.
  • Voeg daarna het ei toe en mix weer kort samen met de handmixer.
  • Doe de bloem, de bakpoeder en het zout erbij en mix alles weer samen met de handmixer.
  • Voeg daarna de diepvries frambozen en de chocolade druppels of grof gehakte chocolade toe aan het beslag toe en meng alles goed samen met behulp van je handen zodat de frambozen doorheen het beslag zullen komen. Je zult merken dat het een deeg zal vormen.
  • Maak van het deeg ronde balletjes van 80g en plaats deze op een schaal. Het laatste balletje zal minder wegen dan 80g. Ik raad aan om een ijslepel te gebruiken zodat het deeg niet op je handen blijft plakken.
  • Wanneer je alle balletjes hebt gevormd, dek je de schaal af met plastiek folie. Plaats de schaal met balletjes in de koelkast voor 1 uur.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 175° (boven en onderwarmte).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de balletjes. Druk ze niet plat!
  • Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes want de koekjes zullen groter worden in de oven.
  • Bak de koekjes voor 13 à 15min in de oven. Elk oven verschilt! Als je ziet dat de randen van de koekjes een beetje goudkleurig worden dan weet je dat ze klaar zijn.
  • Wanneer de koekjes klaar zijn kan je er nog stukjes witte chocolade stukjes in doen. Wanneer ze net uit de oven komen zijn ze namelijk nog zacht.
  • Mochten de koekjes niet mooi rond zijn, dan kan je ze nog met het uiteinde van een glas de randen hiervan duwen zodat ze mooi rond worden. Wees wel voorzichtig want ze zijn dan nog erg warm!
  • Laat ze daarna volledig afkoelen op de bakplaat.
  • Serveer ze met een glaasje melk of kopje koffie & geniet!

Notities

Ps: de koekjes smaken de volgende dag nog beter!