Verhit de olijfolie in een ruime pan.
Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
Voeg de curcuma, zout en peper toe. Roer alles samen.
Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de vogeltongetjes toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
Laat sudderen tot de pasta van de vogeltongetjes volledig gaar zijn. Blijf constant roeren. Pas de kooktijd van de vogeltongetjes aan volgens de instructies op de verpakking.
Hou het goed in de gaten want de vogeltongetjes pasta kunnen snel blijven plakken aan de bodem.
Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.