Verwarm de oven alvast voor op 160° (boven-en onderwarmte).
Roer de bloem samen met de bakpoeder en het zout in een kom. Zet even opzij.
In een andere kom plaats je de suiker en de boter. Mix deze samen met een garde of handmixer tot een romig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe en mix deze samen. Roer met een spatel tussendoor zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
Giet vervolgens de vanillearoma, de kokosmelk en de melk hieraan toe. Mix weer kort samen.
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe van de andere kom. Meng het samen tot een beslag.
Als laatste voeg je de geraspte kokos toe en meng het kort samen.
Vet een bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Schud het resterend bloem eruit.
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak deze voor 1u op 160°.
Je kan de gaarheid van de cake controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze in het midden van de cake. Komt de prikker droog uit dan is de cake klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
Wanneer de cake gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15 à 20min.
Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de cake er gemakkelijk uitkomt. Verwijder de cake voorzichtig uit de vorm.
Laat de cake nu volledig afkoelen.