Ga terug

San Sebastian cheesecake

Ingrediënten
  

De cheesecake:

  • 545 g roomkaas Philadelphia
  • 345 ml vloeibare slagroom
  • 4 eieren medium
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillearoma
  • 25 g maïzena
  • De sap van 1/2 citroen

Serveren & garneren:

  • 100 g melkchocolade
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Instructies
 

De cheesecake:

  • Schep de roomkaas in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng het samen met een spatel (geen garde of handmixer!).
  • Breek de eieren en voeg ze 1 voor 1 toe. Na het toevoegen van elk ei meng je het geheel met een spatel totdat elk ei opgenomen is in het beslag.
  • Voeg vervolgens de vloeibare slagroom hieraan toe, de vanillearoma en de verse citroensap. Meng weer kort samen met een spatel.
  • Zeef de maïzena erbij om klonters in het beslag te vermijden. Meng het geheel weer samen met een spatel. Mochten er hier en daar klonters inzitten van de roomkaas of van de maïzena dan is dit geen ramp.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Om ervoor te zorgen dat de bakpapier gemakkelijk zal plakken aan de zijkanten, spray je de bakvorm in met bakspray of water of vet je het lichtjes in met boter.
  • Giet vervolgens het beslag in de bakvorm. Het beslag dient vloeibaar te zijn.
  • Tik voorzichtig de bakvorm een aantal keer lichtjes tegen het aanrecht. De luchtbellen zullen opstijgen en verdwijnen uit het beslag.
  • Plaats nu de bakvorm in een voorverwarmde oven van 240° voor 31 minuten. Belangrijk is dat je de oven op de heteluchtstand zet (boven en onder). Het symbool voor de heteluchtstand van je oven is een ventilator.
  • Verwijder de bakvorm uit de oven en laat deze voor 6u (liefst een hele nacht) afkoelen op kamertemperatuur (niet in de koelkast!).
  • Heeft de cheesecake gedurende 6u of een nachtje kunnen afkoelen en opstijven? Open dan de bakvorm door de zijwand los te maken met de klemhendel. Pak de cheesecake voorzichtig vast en haal de bodem weg. Verwijder het bakpapier.

Serveren & garneren:

  • Smelt de melkchocolade in een steelpan op het laagste vuur. Voeg hier de zonnebloemolie aan toe en roer het samen.
  • Snijd de cheesecake in gelijke stukken en serveer het met de typische zijkant gericht op het bord (zie foto bovenaan).
  • Giet op elk stuk een beetje chocoladesaus.
  • Geniet!