Ga terug

Pittige Thaise noedelsoep

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember fijngehakt
  • 1 eetlepel Thaise rode curry pasta zie foto van verpakking, te verkrijgen bij de Albert Heijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 l water
  • 1 blokje groenten of visbouillon
  • handjevol garnalen of meer naar smaak
  • 1 zakje dunne noedels
  • handje vol verse peterselie grofgehakt
  • 1 lenteui
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hieraan de fijngehakte knoflook en gember toe.
  • Laat even kort bakken voor 2 à 3min.
  • Voeg de rode curry peper hieraan toe met een klein beetje water. Laat het even voor 5min bakken op een laag vuurtje. Als je het graag heel pittig wilt, dan kan je wat meer rode curry pasta toevoegen.
  • Giet vervolgens het water en de kokosmelk erbij. Verkruimel het bouillonblokje en meng alles goed samen. Laat het geheel koken voor een aantal minuten.
  • Bak ondertussen de garnalen gaar in een aparte pan met een beetje olijfolie.
  • Plaats daarna de noedels in de soep en laat het koken totdat de noedels gaar zijn (zie verpakking noedels voor aantal minuten).
  • Voeg vervolgens de gebakken garnalen toe aan de soep en meng even kort samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met een beetje zout. Géén peper gebruiken want de curry is al pittig genoeg!
  • Serveer de soep in een kom en werk af met lente ui, schijfjes limoen en verse peterselie.