Ga terug

Kip tandoori

Ingrediƫnten
  

  • 300 g kipfilet in stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse gember fijngehakt
  • halve theelepel chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • handjevol versgehakte koriander
  • naanbrood: https://keukenvansou.be/naan-pizza/

Instructies
 

  • Plaats de blokjes kip in een kom en voeg hieraan de fijngehakte knoflook, zonnebloemolie, citroensap, Griekse yoghurt, tomatenpuree en alle aan kruiden toe. Bren het op smaak met zout en peper. Meng alles goed samen totdat de kip bedekt is met de marinade.
  • Dek de kom af met plastiek folie en laat deze marineren voor minimum 1 uur. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter het zal smaken.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie en voeg hieraan de ui toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de gemarineerde kip toe aan de pan. Bak deze totdat de kip volledig gaar is op een middelhoog vuurtje.
  • Indien de saus te dik is, voeg je er een beetje water aan toe.
  • Serveer de kip tandoori met rijst. Werk het af met de versgehakte koriander en eet het samen met een heerlijke naan. Recept naan vind je hier terug: https://keukenvansou.be/naan-pizza/
  • Geniet!