Kip tandoori

door Soumia

Ik introduceer jullie deze heerlijke kip tandoori met rijst. De saus is zo romig en de smaken geven je gelijk een reis doorheen India. De naan is zo lekker hierbij: I can eat it naan-stop! Het is ook erg simpel om te maken!

INGREDIËNTEN

  • 300g kipfilet, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse gember (fijngehakt)
  • halve theelepel chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 120g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • handjevol versgehakte koriander
  • naanbrood: https://keukenvansou.be/naan-pizza/

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de blokjes kip in een kom en voeg hieraan de fijngehakte knoflook, zonnebloemolie, citroensap, Griekse yoghurt, tomatenpuree en alle aan kruiden toe. Bren het op smaak met zout en peper. Meng alles goed samen totdat de kip bedekt is met de marinade.
  • Dek de kom af met plastiek folie en laat deze marineren voor minimum 1 uur. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter het zal smaken.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie en voeg hieraan de ui toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de gemarineerde kip toe aan de pan. Bak deze totdat de kip volledig gaar is op een middelhoog vuurtje.
  • Indien de saus te dik is, voeg je er een beetje water aan toe.
  • Serveer de kip tandoori met rijst. Werk het af met de versgehakte koriander en eet het samen met een heerlijke naan. Recept  naan vind je hier terug: https://keukenvansou.be/naan-pizza/
  • Geniet!

STAPPENFOTO’S

7 reacties
10

You may also like

7 reacties

Kim 11 april 2020 - 16:09

Heerlijk!

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:40

Hi Kim,

Ik ben blij dat je hebt genoten van het gerecht!

Liefs,

Soumia

Reply
Linah 12 april 2020 - 16:49

Hi,
Ziet er lekker uit!
Wat voor rijst doe jij erbij?

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:40

Hi Linah,

Ik heb hier langekorrel rijst gebruikt.

Liefs,

Soumia

Reply
AJM 13 april 2020 - 12:41

Heerlijk recept. Zou ik ook kwark kunnen gebruiken ipv de Griekse yoghurt?

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:39

Hii,

Jaa dat kan zeker! Voor zulke gerechten gebruik ik het liefst volle of Griekse yoghurt maar kwark kan ook 😀

Liefs,

Soumia

Reply
Arzu 28 april 2020 - 11:28

Hii,
Wat kan ik gebruiken ipv verse koriander? Dankjewell

Reply

Laat een reactie achter