Ga terug

Mhamsa of berkoukesh/parelcouscous

Ingrediƫnten
  

  • 300 g berkoukesh/mhamsa/parelcouscous
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 verse tomaat geschild en in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 Ć  3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 1 l water

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de curcuma, zout en peper toe. Roer alles samen.
  • Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
  • Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
  • Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de mhamsa toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
  • Laat sudderen tot de vermicelli volledig gaar is. Pas de kooktijd van de vermicelli aan volgens de instructies op de verpakking.
  • Hou het goed in de gaten want de mhamsa kan snel blijven plakken aan de bodem.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
  • Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
  • Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.