Deze Marokkaanse berkoukesh of mhamsa is een hartige soep in een tomatensaus wat heeerlijk is op een koude regenachtige dag (bijna heel het jaar door bij ons dus😅🌧). Dit gerecht is echt een halfbloedje; een mix van pasta & soep. Best of both in a bowl!
INGREDIËNTEN
- 300g berkoukesh/mhamsa/parelcouscous
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 verse tomaat, geschild en in stukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 à 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 1l water
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit de olijfolie in een ruime pan.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de curcuma, zout en peper toe. Roer alles samen.
- Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
- Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
- Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de mhamsa toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
- Laat sudderen tot de vermicelli volledig gaar is. Pas de kooktijd van de vermicelli aan volgens de instructies op de verpakking.
- Hou het goed in de gaten want de mhamsa kan snel blijven plakken aan de bodem.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
- Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
- Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.
2 reacties
Salam,
Laat sudderen tot de vermicelli volledig gaar is. Pas de kooktijd van de vermicelli aan volgens de instructies op de verpakking.
Bedoel je met vermicelli de parelcouscous?
Liefs,
M
Wa alaykoum salam,
Jaa klopt, ik bedoel hiermee de parelcouscous. Ik zal het gelijk aanpassen 🙂