Diner – January 25, 2023
Mhamsa of berkoukesh
Mhamsa of berkoukesh
Deze Marokkaanse berkoukesh of mhamsa is een hartige soep in een tomatensaus wat heeerlijk is op een koude regenachtige dag (bijna heel het jaar door bij ons dus😅🌧). Dit gerecht is echt een halfbloedje; een mix van pasta & soep. Best of both in a bowl!
Mhamsa of berkoukesh/parelcouscous
Ingrediënten
- 300 g berkoukesh/mhamsa/parelcouscous
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 verse tomaat geschild en in stukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 à 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 1 l water
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de curcuma, zout en peper toe. Roer alles samen.
- Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
- Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
- Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de mhamsa toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
- Laat sudderen tot de vermicelli volledig gaar is. Pas de kooktijd van de vermicelli aan volgens de instructies op de verpakking.
- Hou het goed in de gaten want de mhamsa kan snel blijven plakken aan de bodem.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
- Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
- Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!