Ga terug

Hartige tortilla taart

Ingrediënten
  

  • 500 g gehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 100 ml tomatensaus
  • 1 eetlepel ketjap manis optioneel
  • 5 grote tortilla’s
  • 1 zakje geraspte kaas

Instructies
 

Gehaktvulling:

  • Verhit in een ruime pan de olijfolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
  • Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat deze voor 5min bakken samen met het gehakt.
  • Voeg vervolgens de tomatensaus en alle kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het voor een 5 tal min bakken.
  • Giet de ketjap manis erbij en meng alles mooi samen.
  • Proef de vulling en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Samenstellen tortilla taart:

  • Vet een ronde bakvorm (26cm) in met een beetje zonnebloemolie of boter. Je kan ook een ronde ovenschotel gebruiken hiervoor.
  • Plaats 1 tortilla op de bodem van de bakvorm. Verdeel 2 à 3 eetlepels van de gehaktvulling over de bodem van de tortilla. Verspreid deze gelijk over heel de tortilla.
  • Plaats daarna een beetje geraspte kaas over de vulling.
  • Leg hier bovenop een tortilla en ga zo door tot de laatste tortilla of totdat je vulling op is.
  • Op de laatste tortilla eindig je met de vulling en geraspte kaas.
  • Plaats de tortilla taart voor ongeveer 15 à 20 min in de oven op 200° of totdat de kaas gesmolten is.
  • Ga met een mes rond de zijkanten van de bakvorm. Verwijder de tortilla taart van de bakvorm en plaats er eventueel nog rauwe paprika of stukjes tomaten bovenop.
  • Serveer met een simpele salade en geniet!