Ga terug

Kip garam masala met gebakken rijst

5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

  • 200 g basmatirijst
  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel curcuma
  • scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blokje groente of kippenbouillon
  • 500 ml water ongeveer

Instructies
 

  • Plaats de kipfilet blokjes in een ruime kom en voeg de yoghurt en alle kruiden hieraan toe. Meng alles goed samen totdat de kipfilet helemaal bedekt is met de yoghurt en de kruiden.
  • Bedek deze vervolgens met plastiek folie en laat het voor minimum een half uur marineren in de koeling. Hoe langer je het marineert, hoe beter het zal smaken.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de ui en knoflook toe. Wanneer de ui glazig is, voeg je de gemarineerde kip in de pan. Bak deze voor ongeveer 8min of totdat de kip bijna gaar is.
  • Spoel ondertussen de rijst af met koud water en voeg deze toe aan de pan. Bak de rijst kort samen met de kip op een laag vuurtje. Blijf voortdurend roeren zodat de rijst niet blijft plakken aan de bodem van de pan.
  • Voeg vervolgens het water hieraan toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng alles mooi samen en plaats een deksel op de pan. Laat het voor ongeveer 15min koken of totdat de rijst helemaal gaar is.
  • Voeg de fijngehakte verse koriander/peterselie toe en haal de pan van het vuur en laat de deksel nog voor 5min op de pan. Na 5min maak je de rijst voorzichtig los met een vork.
  • Serveer het op een bord samen met gebakken ui (optioneel) en verse koriander.
  • Geniet!