Kip garam masala met gebakken rijst

door Soumia

Met dit recept laat ik jou kennis maken met de heerlijke kruiden: garam masala. Garam masala is een mengeling van verschillende soorten kruiden zoals o.a.  korianderzaad, laurierbladen etc. Kruiden met heerlijke aroma’s en smaken dus. In dit recept heb ik de kruiden laten marineren samen met yoghurt en kip. De smaken waren overweldigend!!

Dit gerecht is ook ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt koken.

INGREDIËNTEN

  • 200g basmatirijst
  • 300g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel curcuma
  • scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blokje groente of kippenbouillon
  • 500ml water ongeveer

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de kipfilet blokjes in een ruime kom en voeg de yoghurt en alle kruiden hieraan toe. Meng alles goed samen totdat de kipfilet helemaal bedekt is met de yoghurt en de kruiden.
  • Bedek deze vervolgens met plastiek folie en laat het voor minimum een half uur marineren in de koeling. Hoe langer je het marineert, hoe beter het zal smaken.

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de ui en knoflook toe. Wanneer de ui glazig is, voeg je de gemarineerde kip in de pan. Bak deze voor ongeveer 8min of totdat de kip bijna gaar is.
  • Spoel ondertussen de rijst af met koud water en voeg deze toe aan de pan. Bak de rijst kort samen met de kip op een laag vuurtje. Blijf voortdurend roeren zodat de rijst niet blijft plakken aan de bodem van de pan.
  • Voeg vervolgens het water hieraan toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng alles mooi samen en plaats een deksel op de pan. Laat het voor ongeveer 15min koken of totdat de rijst helemaal gaar is.
  • Voeg de fijngehakte verse koriander/peterselie toe en haal de pan van het vuur en laat de deksel nog voor 5min op de pan. Na 5min maak je de rijst voorzichtig los met een vork.
  • Serveer het op een bord samen met gebakken ui (optioneel) en verse koriander.
  • Geniet!

HANDIGE TIPS

  • Je kan de kip weglaten en er een vegetarische maaltijd van maken. Gebruik dan een groentebouillon i.p.v. kippenbouillon.
  • Voeg zoveel groenten naar wens toe zoals rode paprika, erwten, broccoli etc.
  • Het liefst gebruik ik basmati rijst maar je kan ook lange korrelrijst gebruiken.
  • Je kan ervoor kiezen om de rijst apart te koken en erna pas toe te voegen aan de saus.

4 reacties
13

You may also like

4 reacties

Sanneke 5 maart 2019 - 16:37

Yummie! Ik ga het gelijk maken.. voor hoeveel personen is dit?

Reply
Soumia 6 maart 2019 - 10:20

Hi Sanneke,

Dit is voor 3 à 4 personen (afhankelijk van de porties) 🙂

Reply
Yasmina 9 mei 2019 - 13:04

Hallo, waar kan ik die garam kruiden halen? (Ps ik ben van België).
Bedankt xx

Reply
Soumia 9 mei 2019 - 14:03

Hi Yasmina,

Ik heb deze van een Aziatische winkel gehaald (Oriental). Je kan deze ook bij Turkse winkels vinden🤗

Reply

Laat een reactie achter