Ga terug

Broccoli ovenschotel met kip en rijst

4 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 400 g rijst
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 broccoli in roosjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 300 ml tomaten passata
  • 200 ml kookroom
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel curcuma
  • handje vol fijngehakte peterselie/koriander
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • handjevol geraspte kaas
  • Panko kruimels of broodkruimels optioneel

Instructies
 

  • Kook de rijst in een pan met kokend water gaar (volg de instructies op de verpakking). Giet af en zet de rijst opzij.
  • Verwarm alvast de oven voor op 180°.
  • Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg hierin de blokjes kipfilet aan toe. Bak deze gaar voor ongeveer 3 à 4min.
  • Voeg nu de paprika, ui, knoflook en broccoli toe. Laat deze voor een aantal minuten zachtjes meebakken.
  • Giet vervolgens de tomatensaus eraan toe en alle kruiden. Meng alles mooi samen.
  • Giet de kookroom erbij en laat deze voor 2min inkoken.
  • Voeg nu de gekookte rijst aan de saus en schep alles goed door elkaar.
  • Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de helft van het rijstmengsel in een ruime ovenschaal en verdeel een beetje geraspte kaas erover.
  • Schep de rest van rijst er bovenop en bedek het nogmaals met geraspte kaas en de broodkruimels.
  • Plaats de schaal in de oven en bak voor ongeveer 15 min of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Serveer en geniet!