Kook de rijst in een pan met kokend water gaar (volg de instructies op de verpakking). Giet af en zet de rijst opzij.
Verwarm alvast de oven voor op 180°.
Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg hierin de blokjes kipfilet aan toe. Bak deze gaar voor ongeveer 3 à 4min.
Voeg nu de paprika, ui, knoflook en broccoli toe. Laat deze voor een aantal minuten zachtjes meebakken.
Giet vervolgens de tomatensaus eraan toe en alle kruiden. Meng alles mooi samen.
Giet de kookroom erbij en laat deze voor 2min inkoken.
Voeg nu de gekookte rijst aan de saus en schep alles goed door elkaar.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Schep de helft van het rijstmengsel in een ruime ovenschaal en verdeel een beetje geraspte kaas erover.
Schep de rest van rijst er bovenop en bedek het nogmaals met geraspte kaas en de broodkruimels.
Plaats de schaal in de oven en bak voor ongeveer 15 min of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Serveer en geniet!