Ga terug

Merguez ovenschotel

4 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 300 g merguez
  • 3 à 4 aardappelen in blokken gesneden
  • 1 rode paprika grofgesneden
  • 1 rode ui grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie en/of koriander

Instructies
 

  • Plaats de aardappelen, rode paprika, knoflook en rode ui in de ovenschaal.
  • Giet hierover de olijfolie en meng alles goed samen totdat de groenten bedekt zijn met de olie.
  • Voeg daarna alle kruiden toe (behalve de verse peterselie) en meng alles met behulp van je handen goed samen.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven van 200° voor 20min.
  • Na 20 min voeg je de merguez toe aan de ovenschotel. Ik heb de merguez in grove stukken gesneden. Je kan ze ook kleiner snijden als je dit liever wil.
  • Zorg dat de merguez goed tussen de groenten geplaatst wordt. Plaats de schaal terug in de oven (zonder deze af te dekken met folie) voor ongeveer 20min of totdat de merguez gaar is.
  • Werk daarna af met een beetje versgehakte peterselie/koriander.
  • Serveer en geniet!