Ga terug

Bulgur op Marokkaanse wijze

Ingrediƫnten
  

Voor de bulgur (kisirlik):

  • 500 g bulgur kisirlik
  • 650 ml water
  • 1 theelepel zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 300 g kipfilet of vlees naar keuze
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 verse tomaat in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1200 ml water
  • 1 rode paprika grofgesneden
  • 2 Ć  3 rapen in grote blokjes gesneden
  • 3 wortelen in reepjes gesneden
  • halve pompoen in grote blokken gesneden
  • 1 courgette in grote blokken gesneden
  • handjevol verse koriander/peterselie

Instructies
 

Voor de bulgur (kisirlik):

  • Plaats de bulgur in een ruime kom en voeg hieraan de zout toe. Meng het samen zodat de zout zich goed verdeelt over de bulgur.
  • Giet er kokend water overheen totdat deze net boven de bulgur komt. Dek de kom af en zet het opzij voor 15min.
  • Roer vervolgens de bulgur voorzichtig los met een vork.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie of olijfolie.
  • Voeg hieraan de blokjes kipfilet en alle kruiden. Meng alles goed samen en bak deze mooi goudbruin.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de verse tomaten toe en de blokjes tomaat uit blik. Meng alles mooi samen en laat het koken voor een 5 tal minuten.
  • Giet het water hieraan toe en breng de saus aan de kook.
  • Zodra de saus begint te koken, voeg je de wortelen en rapen toe. Deze hebben de langste kooktijd nodig.
  • Na 15min voeg je de courgette, pompoen en rode paprika toe.
  • Laat het geheel koken voor 30min of totdat de groenten gaar zijn.
  • Voeg als laatste de verse koriander/peterselie hieraan toe.

Serveren:

  • Verdeel de bulgur over een ruim bord en serveer deze in de vorm van een pyramide (optioneel).
  • Plaats daarna de kip en groenten in het midden. Je kan het serveren zoals op de foto door de wortelen aan de zijkant te plaatsen en de resterende groenten eromheen.
  • Giet daarna de saus over het geheel.
  • Serveer en geniet!

Notities

Disclaimer:
Dit is een zelfbedacht recept en dus GEEN traditionele Turkse bulgur of Marokkaanse couscous gerecht!