Ga terug

Linguine met een pittige knoflook botersaus

Ingrediƫnten
  

  • 200 g linguine of pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g boter
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel chili flakes of chili poeder
  • 2 eetlepels ketjap manis zoet
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • handjevol lente uitjes grof gesneden
  • extra Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Zet een pan water op en kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie en bak hierin de knoflook goudbruin. Zorg dat het vuur op een lage stand staat zodat de knoflook niet zal verbranden.
  • Voeg vervolgens de boter toe en de chili flakes. Meng alles goed samen totdat de boter volledig gesmolten is.
  • Giet daarna de sojasaus en de ketjap manis erbij. Roer alles samen en breng het op smaak met zout.
  • Voordat je de linguine afgiet, plaats je ongeveer 50ml van het pasta water opzij in een kommetje.
  • Voeg de linguine toe aan de saus en meng alles goed samen totdat de saus goed opgenomen is in de linguine.
  • Giet dan het pasta water in de pan en meng alles goed samen zodat het lekker romig wordt. Dit doe je op een laag vuurtje.
  • Strooi dan de Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet!