Ga terug

Tajine met vlees en groenten

Ingrediƫnten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g lams/kalfs of rundvlees
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie
  • 1 wortel in schijfjes gesneden
  • 50 g diepvrieserwten
  • 1 courgette in grote schijven gesneden
  • 3 grote aardappelen in grote schijven gesneden
  • extra groenten naar keuze
  • 1 tomaat geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 50 ml water

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in de tajine op een middelhoog vuurtje.
  • Plaats het vlees op de bodem van de tajine. Ik gebruik grote stukken vlees met bot en een beetje vet erin. Dit geeft het namelijk veel meer smaak.
  • Voeg daarna de ui, knoflook, de fijngehakte koriander/peterselie en alle kruiden toe. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Meng alles goed samen en plaats de deksel op de tajine. Laat het bakken voor 8 Ć  10min op een middelhoog vuurtje.
  • Verdeel daarna de wortel, de erwten, de courgette en de aardappelen over de tajine.
  • Plaats de gesneden tomaat erboven op en werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie en de rode peper.
  • Giet het water erbij en plaats de deksel op de tajine. Laat het voor ongeveer 45 min tot een uur sudderen op een middelhoog vuurtje. Check af en toe de tajine en voeg indien nodig extra water toe. Het mag ook niet te waterig zijn dus let op met hoeveel water je toevoegt.
  • Serveer de tajine met heerlijk Marokkaans brood en geniet!