Ga terug

Udon noedels met kippendijen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui in slierten gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g kippendijen in blokjes gesneden
  • 150 g witte kool in slierten gesneden
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 60 ml water
  • 1 pak Udon noedels 270g
  • 1 lente ui

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en voeg hieraan de ui en knoflook.
  • Laat dit even bakken op een middelhoog vuurtje voor 3minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg daarna de blokjes kippendij toe en meng alles goed samen. Laat het geheel bakken voor 2 à 3min.
  • In een aparte kom meng je de ketjap Manis, donkere sojasaus, de oestersaus, de suiker, de sesamolie, de sesamzaadjes, de chiliflakes en het water samen. Mix dit samen met behulp van een garde.
  • Giet dit nu over je kip in de pan. Meng alles goed samen.
  • Voeg nu de gesneden Chinese witte kool toe en verkruimel de groentebouillon erbij.
  • Laat het geheel bakken voor 15 à 20min zodat de saus mooi kan indikken.
  • Ondertussen kook je de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de noedels af en meng ze in de saus.
  • Werk af met gesneden lente-ui, extra sesamzaadjes en eventueel chili flakes voor extra pit.
  • Serveer en geniet!