Ga terug

Romige pompoensoep

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg pompoen
  • 1 ui grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l water
  • 1 groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml kookroom

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in schijven en verwijder de schil hiervan (ik gebruik hiervoor een aardappelschiller, is het meest handige). Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3cm.
  • Plaats de stukjes pompoen in een pot en voeg hieraan de gesneden ui, knoflook, groentebouillon en water toe. Breng deze aan de kook (zonder deksel erop) en laat deze koken totdat de pompoen gaar en zacht is.
  • Verwijder de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Je kan dit mengsel ook in een blender gieten en op deze manier mixen.
  • Wanneer je de groenten hebt gemixt, voeg je de zout en peper toe. Breng deze weer aan de kook.
  • Als laatste voeg je de kookroom toe en roer alles mooi samen. Ps: de soep mag niet koken wanneer je de room toevoegt, dit kan ervoor zorgen dat de room boter wordt, en dit wil je liefst vermijden.
  • Giet de soep in een kom, besprenkel het met een beetje room en strooi er een beetje peper en verse peterselie naar wens toe.
  • Serveer met heerlijke gegrilde brood, geniet!