Lunch – 28 september 2018
Romige pompoensoep
Romige pompoensoep
Er is niks beter dan te genieten van een heerlijke warme soep tijdens deze herfstdagen. Een ontzettend lekkere romige soep waarmee je met een stuk brood in kan dippen, heerlijk! Dit recept is ongelooflijk simpel om te maken, weinig ingrediënten en snel op tafel! Meer heb je niet nodig!
Deze warme en hartige soep is perfect voor koude dagen en brengt een gevoel van comfort en gezelligheid in je keuken. Met zijn fluweelzachte textuur en rijke smaak is het een ware traktatie voor je smaakpapillen. Geniet van een kom vol warmte en smaak, terwijl de herfstachtige aroma’s je zintuigen prikkelen.
Romige pompoensoep
Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 1 ui grofgesneden
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 l water
- 1 groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 100 ml kookroom
Instructies
- Snijd de pompoen in schijven en verwijder de schil hiervan (ik gebruik hiervoor een aardappelschiller, is het meest handige). Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3cm.
- Verhit een ruime pot met olijfolie. Plaats de stukjes pompoen in een pot en voeg hieraan de gesneden ui, knoflook en de groenten aan toe. Stoof ze voor een aantal minuten. Giet vervolgens het water hieraan toe en de bouillon.
- Breng deze aan de kook (zonder deksel erop) en laat deze koken totdat de pompoen gaar en zacht is.
- Verwijder de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Je kan dit mengsel ook in een blender gieten en op deze manier mixen.
- Wanneer je de groenten hebt gemixt, voeg je de zout en peper toe. Breng deze weer aan de kook.
- Als laatste voeg je de kookroom toe en roer alles mooi samen. Ps: de soep mag niet koken wanneer je de room toevoegt, dit kan ervoor zorgen dat de room boter wordt, en dit wil je liefst vermijden.
- Giet de soep in een kom, besprenkel het met een beetje room en strooi er een beetje peper en verse peterselie naar wens toe.
- Serveer met heerlijke gegrilde brood, geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Salam alaikoem, kan ik de room weglaten ik ben een soort van aan het dieten
Wa alaikoem! Ja, je kunt de room in pompoensoep weglaten als je aan het diëten bent. Hier zijn een paar alternatieven die je kunt overwegen om de soep romig te maken zonder room:
Kokosmelk: Dit geeft een romige textuur en voegt een subtiele, zoete smaak toe.
Amandelmelk of soja- of havermelk: Deze plantaardige melksoorten kunnen ook een romige consistentie bieden zonder de extra calorieën van room.