Er is niks beter dan te genieten van een heerlijke warme soep tijdens deze herfstdagen. Een ontzettend lekkere romige soep waarmee je met een stuk brood in kan dippen, heerlijk! Dit recept is ongelooflijk simpel om te maken, weinig ingrediënten en snel op tafel! Meer heb je niet nodig!
INGREDIËNTEN
- 1kg pompoen
- 1 ui, grofgesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1l water
- 1 groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 100ml kookroom
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd de pompoen in schijven en verwijder de schil hiervan (ik gebruik hiervoor een aardappelschiller, is het meest handige). Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3cm.
- Plaats de stukjes pompoen in een pot en voeg hieraan de gesneden ui, knoflook, groentebouillon en water toe. Breng deze aan de kook (zonder deksel erop) en laat deze koken totdat de pompoen gaar en zacht is.
- Verwijder de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Je kan dit mengsel ook in een blender gieten en op deze manier mixen.
- Wanneer je de groenten hebt gemixt, voeg je de zout en peper toe. Breng deze weer aan de kook.
- Als laatste voeg je de kookroom toe en roer alles mooi samen. Ps: de soep mag niet koken wanneer je de room toevoegt, dit kan ervoor zorgen dat de room boter wordt, en dit wil je liefst vermijden.
- Giet de soep in een kom, besprenkel het met een beetje room en strooi er een beetje peper en verse peterselie naar wens toe.
- Serveer met heerlijke gegrilde brood, geniet!
4 reacties
Maakt het uit welke pompoen? Heb ooit pompoensoep gehad en vond dat heerlijk dus wil het vaker maken. Alleen ben een pompoenvirgin dus..
Hi Judith,
Haha je hebt inderdaad verschillende soorten en kleuren pompoen dus ik begrijp jouw vraag helemaal!
Voor dit recept raad ik je aan om de oranje ronde pompoen te gebruiken, je weet wel, de griezelige pompoensoort die je tijdens Halloween ziet voorbijkomen. Als je deze niet zou vinden dan kan je ook de flespompoen gebruiken, zoals het woord al zegt lijkt het op een pompoen in een flesvorm 🙂
Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen! Veel succes x
Hoi,
Het is lekkerder als je de ui en knoflook eerst even bakt in olie.
Hey Alev,
Oh lijkt mij inderdaad lekkerder.. Bedankt voor de tip!