Lunch – 28 september 2018
Romige pompoensoep
Romige pompoensoep
Er is niks beter dan te genieten van een heerlijke warme soep tijdens deze herfstdagen. Een ontzettend lekkere romige soep waarmee je met een stuk brood in kan dippen, heerlijk! Dit recept is ongelooflijk simpel om te maken, weinig ingrediënten en snel op tafel! Meer heb je niet nodig!
Deze warme en hartige soep is perfect voor koude dagen en brengt een gevoel van comfort en gezelligheid in je keuken. Met zijn fluweelzachte textuur en rijke smaak is het een ware traktatie voor je smaakpapillen. Geniet van een kom vol warmte en smaak, terwijl de herfstachtige aroma’s je zintuigen prikkelen.
Romige pompoensoep
Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 1 ui grofgesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 l water
- 1 groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 100 ml kookroom
Instructies
- Snijd de pompoen in schijven en verwijder de schil hiervan (ik gebruik hiervoor een aardappelschiller, is het meest handige). Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3cm.
- Plaats de stukjes pompoen in een pot en voeg hieraan de gesneden ui, knoflook, groentebouillon en water toe. Breng deze aan de kook (zonder deksel erop) en laat deze koken totdat de pompoen gaar en zacht is.
- Verwijder de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Je kan dit mengsel ook in een blender gieten en op deze manier mixen.
- Wanneer je de groenten hebt gemixt, voeg je de zout en peper toe. Breng deze weer aan de kook.
- Als laatste voeg je de kookroom toe en roer alles mooi samen. Ps: de soep mag niet koken wanneer je de room toevoegt, dit kan ervoor zorgen dat de room boter wordt, en dit wil je liefst vermijden.
- Giet de soep in een kom, besprenkel het met een beetje room en strooi er een beetje peper en verse peterselie naar wens toe.
- Serveer met heerlijke gegrilde brood, geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!