Ga terug

Marokkaanse linzensoep (le3des)

Ingrediƫnten
  

  • 400 g linzen
  • 2 tomaten zonder schil en fijngeraspt
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g pompoen geschild en in blokjes (optioneel)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Handjevol fijngehakte verse peterselie en koriander
  • 1 l water

Instructies
 

  • In een grote pan, voeg je de olijfolie toe en verwarm je deze op een middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden, peterselie en tomatenpuree toe en roer alles samen op een laag vuurtje.
  • Giet nu de geraspte tomaten erbij en roer alles goed samen.
  • Voeg nu het water toe (1l) en breng deze aan de kook.
  • Vervolgens voeg je de stukjes pompoen erbij. Bedek de pan met een deksel en laat koken totdat de pompoen zacht en gaar wordt.
  • Ondertussen ga je de linzen koken. Soms vind je tussen de linzen kleine steentjes terug. Plaats de linzen op een bord en check even of er steentjes inzitten. Daarna kan je de linzen in een vergiet onder koud water wassen.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen hieraan toe. Kook deze gaar voor ongeveer 25 min of totdat deze zacht zijn.
  • Wanneer de linzen gaar zijn, plaats je deze in een vergiet en voeg je ze onmiddellijk toe aan de saus.
  • Laat de linzen in de saus koken voor ongeveer 15 min.
  • Serveer met brood, indien gewenst. Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van de linzen die je gaat gebruiken, moet je mogelijk wat water toevoegen. Houd de linzen in het oog tijdens het koken en voeg indien nodig meer water toe.