Ga terug

Roomkaas pancakes

Start je dag met heerlijke roomkaas pancakes. Deze smeuïge pannenkoekjes hebben een rijke smaak en zijn perfect om van te genieten. Top ze af met je favoriete toppings en maak je ontbijt extra speciaal.

Ingrediënten
  

  • 130 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 70 ml melk
  • 100 g roomkaas
  • 2 eetlepels vastbakkende chocolade druppels optioneel
  • boter voor in te vetten

Instructies
 

  • Mix met een garde de suiker en vanillesuiker samen met de ei los.
  • Voeg de roomkaas toe (deze dient op kamertemperatuur te zijn, zo klop je het gemakkelijk los). Mix alles mooi samen met een garde.
  • Giet daarna de melk hieraan toe en klop alles los met de garde.
  • Voeg vervolgens de bloem beetje bij beetje toe. Als dit mooi samen is gemixt, voeg je er de bakpoeder bij.
  • Je zult merken dat het een dikker beslag is dan de normale pannenkoeken. Zo krijg je luchtige en volle pannenkoeken.
  • Als laatste kan je de chocolade druppels hieraan toevoegen. Meng deze met een spatel doorheen het beslag.
  • Het beslag laat je nu even rusten voor 5min.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een matig vuurtje. Smeer op de bodem van de pan een beetje boter.
  • Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. LET OP: deze pannenkoekje is een stuk kleiner dan de traditionele pannenkoeken! Giet dus pannenkoekjes van zo’n 12 cm diameter (ongeveer) in de hete pan.
  • Laat de onderzijde goudbruin bakken en keer elk pannenkoekje vervolgens om.
  • Serveer de pancakes met een beetje honing en geniet!