Ga terug

Aspergesoep

Ingrediƫnten
  

  • 500 g asperges
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper naar smaak
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 l water
  • scheutje kookroom

Instructies
 

  • Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hieraan de ui en knoflook toe.
  • Bak deze totdat de ui mooi glazig wordt.
  • Schil de asperges van de top naar de voet (het kopje laat je ongeschild) en snijd de houtachtige uiteindes van de asperge (2cm ongeveer) af. Snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Voeg vervolgens de blokjes asperges toe en roer alles mooi samen op een laag vuurtje.
  • Voeg de bloem toe en meng het voor 3min goed samen.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Roer het even samen en laat het voor ongeveer 30min koken of totdat de asperges zacht/gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en mix alles met behulp van een staafmixer of blender.
  • Giet vervolgens de soep door een zeef. Dit is een belangrijke stap anders heb je sliertjes asperge doorheen je soep.
  • Plaats de pan terug op het vuur en voeg hieraan de kookroom toe.
  • Laat de soep voor 5min koken.
  • Serveer en geniet!