Ga terug

Paprika charmilla

Ingrediënten
  

  • 3 rode paprika’s fijngesneden
  • 1 tomaat geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel harissa als je van pittig houdt
  • halve theelepel komijn
  • halve theelepel gemberpoeder
  • handjevol vers gehakte koriander/peterselie

Instructies
 

  • Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg hieraan de paprika en knoflook toe.
  • Meng alles mooi samen en laat het bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Wanneer de paprika wat zachter is geworden, voeg je de gesneden tomaat hieraan toe.
  • Meng alles goed samen en plet het een beetje met een vork.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en meng alles mooi samen.
  • Als het een beetje droog wordt, voeg dan extra olijfolie hieraan toe.
  • Als laatste voeg je de vers gehakte koriander en peterselie toe.
  • Serveer het met brood en dip deze in de heerlijke charmilla.
  • De charmilla kan als tapas geserveerd worden maar ook heerlijk als toevoeging langs vis, vlees en tajines!
  • Geniet!