Op mijn Instagram @keukenvansou vind je een video waar ik uitgebreid de bereidingswijze van de baghrir toon. Hier zie je stap voor stap hoe je de perfecte baghrir kunt bereiden! De video is te vinden op mijn uitgelichte verhaal "BAGHRIR".
Plaats het fijne griesmeel, de bloem, de droge gist en het zout in een ruime kom.
Roer nu deze ingrediënten met een garde.
Giet vervolgens het volledige water hieraan toe. Zorg dat het water lauwwarm is.
Met behulp van een staafmixer mix je alles goed samen.
Ga daarna doorheen het beslag met een spatel om te checken of er niets op de bodem blijft liggen en er geen klontertjes in het beslag zitten.
Mix dit weer verder met de staafmixer totdat het beslag gaatjes vormt. Je kan hier trouwens ook een blender voor gebruiken.
Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag voor 1u rijzen. Ik laat mijn beslag rijzen in de oven (die uitgeschakeld is). Gist heeft warmte nodig om te rijzen dus let op dat je het niet in een koele ruimte laat rijzen.
Verwarm vervolgens een koekenpan met een anti aanbaklaag. Zet het op een middelhoog vuurtje en giet een pollepel van het beslag in de pan. Ik gebruik een pan van het Merk Tefal (20cm).
Nu laat je de baghrir voor ongeveer 3 min bakken totdat er gaatjes ontstaan. Tijdens de eerste minuut verhoog je onmiddellijk het vuur zodat de gaatjes zich snel kunnen vormen. Wanneer er veel gaatjes ontstaan, zet je het op het laagste vuur en laat je de baghrir bakken totdat het gaar is. De baghrir draai je dus NIET om tijdens het bakken. De bodem wordt door de gaatjes die zich vormen gaar.
Na het bakken van de eerste baghrir spoel je de achterkant van de pan af met koud water, droog het daarna af met een theedoek. Dit zorgt ervoor dat de pan niet te heet is en dat de volgende baghrir zacht zal blijven. Deze stap doe je telkens na het bakken van elke baghrir!
Werk zo het beslag af.
Smeer de warme baghrir met een mengsel van gesmolten boter en honing.
Serveer en geniet!