Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter tot puree.
Kruid met een beetje zout en peper. Roer alles mooi samen en zet het even opzij.
De kip marinade:
Plaats de stukjes kip in een ruime kom en voeg hieraan alle ingrediënten van de marinade. Meng alles goed samen en laat marineren voor minimum 1uur in de koelkast.
De saus:
Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en voeg hieraan de ui en het knoflook.
Voeg vervolgens de gemberpasta, de tomatensaus en alle kruiden.
Giet het water erbij en laat het sudderen voor 10min.
Voeg vervolgens de gemarineerde kip erbij en laat het geheel bakken voor 15min of totdat de kip gaar is.
Giet als laatste de kookroom erbij en de fijngehakte koriander.
Laat het geheel nog voor 3min koken en zet daarna opzij.
De schotel:
Verdeel de aardappelpuree in de schotel en verdeel hierover de kip tikka.
Strooi vervolgens geraspte mozzarella erover.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200• (grillstand) om de kaas te smelten en goudbruin te maken.