
– Hoofdgerechten –
Kip tikka masala ovenschotel

Kip tikka masala ovenschotel
Deze kip tikka masala ovenschotel is zo heerlijk dat iedereen het nu MOET uitproberen! De saus, de malse kip ,.. Deze ovenschotel draagt bij aan een heerlijke opeenstapeling van genot en gemak!

Ingrediƫnten
De kip marinade:
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- ½ theelepel verse gember
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel chilipoeder
De saus:
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels tomatenpassata
- 100 ml heet water
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijn
- 1 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel zout
- 100 ml kookroom
- handjevol verse peterselie fijngehakt
De aardappelpuree:
- 5 Ć 6 grote aardappelen
- 1 klontje boter
- scheutje melk
- 1 theelepel zout
Instructies
De aardappelpuree:
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter tot puree.
- Kruid met een beetje zout en peper.Ā Roer alles mooi samen en zet het even opzij.
De kip marinade:
- Plaats de stukjes kip in een ruime kom en voeg hieraan alle ingrediƫnten van de marinade. Meng alles goed samen en laat marineren voor minimum 1uur in de koelkast.
De saus:
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en voeg hieraan de ui en het knoflook.
- Voeg vervolgens de gemberpasta, de tomatensaus en alle kruiden.
- Giet het water erbij en laat het sudderen voor 10min.
- Voeg vervolgens de gemarineerde kip erbij en laat het geheel bakken voor 15min of totdat de kip gaar is.
- Giet als laatste de kookroom erbij en de fijngehakte koriander.
- Laat het geheel nog voor 3min koken en zet daarna opzij.
De schotel:
- Verdeel de aardappelpuree in de schotel en verdeel hierover de kip tikka.
- Strooi vervolgens geraspte mozzarella erover.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200⢠(grillstand) om de kaas te smelten en goudbruin te maken.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
hallo,
je vergeten in het recept zetten dat er mozarella in de ingredienten moet š
Een lekkere variatie op het gerecht! Hier was het alleszins een succes.
Vraagje waarom moet de kip afgekoeld zijn?
Kun je het halve dag van te voren maken en dan in avond opwarmen in oven?
Hi Marij,
Oh dat was een foutje in de beschrijving. Je hoort het niet af te koelen. Ik heb het gelijk even aangepast.
Je kan de schotel zeker in de ochtend/voormiddag al bereiden om op te warmen. Dit heb ik zelf ook vaker gedaan. Even heerlijk!
Groetjes,
Soumia