Ga terug

Romige kip met zongedroogde tomaten en spinazie

Deze heerlijke romige kip met zongedroogde tomaten en spinazie is écht next level! De malse kip, de kruiden en de creamyness. Alles klopt eraan en mijn hart klopt ervan!
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 g kippendijen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes versnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten grofgehakt
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 300 ml water
  • 1 blokje kippen- of groentenbouillon
  • 150 ml kookroom
  • 100 g spinazie je kan ook meer toevoegen naar smaak
  • 75 g Parmezaanse kaas of Franse gruyère kaas naar keuze
  • handjevol verse koriander optioneel

Instructies
 

  • Kruid de kippendijen met het zout, de zwarte peper, de oregano en de tijm. Voeg de zonnebloemolie toe en wrijf de kip hier goed mee in samen met de kruiden.
  • Verhit een ruime pan en bak hierin de kippendijen gaar voor ongeveer 12 minuten. De kippendijen mogen mooi goudbruin worden.
  • Verwijder de gebakken kippendijen uit de pan en voeg wat zonnebloemolie toe.
  • Bak de sjalotjes samen met de knoflook voor 2 minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en de dijon mosterd toe.
  • Giet daarna het water toe en verkruimel de bouillon hierbij. Meng alles mooi samen.
  • Laat nu de saus inkoken voor zo'n 12 minuten op een hoger vuurtje zodat deze kan indikken.
  • Giet de room erbij en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat deze tot 2 à 3 min koken op een middelhoog vuurtje.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Als laatste voeg je de spinazie toe en kook deze voor een aantal minuten met de saus. Voeg dan de gebakken kippendijen terug in de pan en laat deze nogmaals 2 à 3min bakken in de saus.
  • Voeg er nog een beetje verse koriander of peterselie toe en serveer met rijst of aardappelen.
Trefwoord #kip, kippendijen, lekkerensimpel, rijst, romig, roomsaus, spinazie, zongedroogdetomaten