0

Winkelwagen

Romige kip met spinazie en zongedroogde tomaten

Deze romige kip met spinazie is een fenomenaal comfortfood recept, dat boordevol smaak zit. Sappige kippendijen combineer je moeiteloos met zongedroogde tomaten en versie spinazie, waarbij een zijdezachte saus het geheel afmaakt. BOEM. 1-0 voor jou, als je dit serveert! Kruidige, hartige smaken; oregano, tijm en dijonmosterd. De kookroom is uiteraard creamy as ever en beeld je daarbij de lichtpittige zongedroogde tomaten in. Zie je al sterretjes?

Healthy twist voor de kip met spinazie

De spinazie is natuurlijk een bron van B-vitamines, kalium en calcium, maar het geeft ook een frisse kleur aan dit romige gerecht. De parmezaanse kaas, of Gruyère, geeft de saus diepte door de rijke, hartige smaak. Je bereidt het in no time, want het is in 30 minuten klaar. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd dus!

Dit recept onderscheidt zichzelf ook door de veelzijdigheid. Je kan het serveren met rijst, wat de romige saus optimaal opneemt, maar ben je op zoek naar echt troostvoer, dan is aardappelpuree ook een optie. Voeg naar eigen smaak meer of minder spinazie toe of varieer met de hoeveelheid of soort kaas, zodat het geheel naar jouw wens is, deze kip met spinazie.

Bekijk hier andere recepten met kip of ga voor een totaal ander hoofdgerecht.

Kip met spinazie en zongedroogde tomaten

Romige kip met zongedroogde tomaten en spinazie

Deze heerlijke romige kip met zongedroogde tomaten en spinazie is écht next level! De malse kip, de kruiden en de creamyness. Alles klopt eraan en mijn hart klopt ervan!
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 g kippendijen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes versnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten grofgehakt
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 300 ml water
  • 1 blokje kippen- of groentenbouillon
  • 150 ml kookroom
  • 100 g spinazie je kan ook meer toevoegen naar smaak
  • 75 g Parmezaanse kaas of Franse gruyère kaas naar keuze
  • handjevol verse koriander optioneel

Instructies
 

  • Kruid de kippendijen met het zout, de zwarte peper, de oregano en de tijm. Voeg de zonnebloemolie toe en wrijf de kip hier goed mee in samen met de kruiden.
  • Verhit een ruime pan en bak hierin de kippendijen gaar voor ongeveer 12 minuten. De kippendijen mogen mooi goudbruin worden.
  • Verwijder de gebakken kippendijen uit de pan en voeg wat zonnebloemolie toe.
  • Bak de sjalotjes samen met de knoflook voor 2 minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en de dijon mosterd toe.
  • Giet daarna het water toe en verkruimel de bouillon hierbij. Meng alles mooi samen.
  • Laat nu de saus inkoken voor zo’n 12 minuten op een hoger vuurtje zodat deze kan indikken.
  • Giet de room erbij en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat deze tot 2 à 3 min koken op een middelhoog vuurtje.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Als laatste voeg je de spinazie toe en kook deze voor een aantal minuten met de saus. Voeg dan de gebakken kippendijen terug in de pan en laat deze nogmaals 2 à 3min bakken in de saus.
  • Voeg er nog een beetje verse koriander of peterselie toe en serveer met rijst of aardappelen.
Trefwoord #kip, kippendijen, lekkerensimpel, rijst, romig, roomsaus, spinazie, zongedroogdetomaten

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

3 gedachten over “Romige kip met zongedroogde tomaten en spinazie

    1. Hi Esma,

      Dat kan zeker! Er zal wel een kleine smaakverschil zijn als je de mosterd weglaat maar het kan nog steeds lekker zijn. De kippendijen kunnen zeker vervangen worden door kipfilet.

      Eet smakelijk alvast!

      Liefs,
      Soumia

  1. Ik maakte net dit héérlijke recept met pasta. De kipdijfilet sneed ik in stukjes omdat het anders lastig eten is met pasta, natuurlijk. Absoluut een aanrader, we hebben echt genoten <3.

Laat een antwoord achter

Rating recept