Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
Giet vervolgens de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
Plaats daarna de oreokoekjes op het beslag (zie stappenfoto).
Verdeel vervolgens de resterende helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid deze gelijk met een spatel.
Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
Werk de volgende dag de cheesecake af met de grofgehakte oreo koekjes en de amandelen.
Serveer en geniet!