– Bakrecepten –
Brownie oreo cheesecake
Brownie oreo cheesecake
Brownie oreo cheesecake
Bij het zien van deze brownie oreo cheesecake loopt het water je spontaan in de mond. Lagen volg genot die samen een ongelofelijke smaak vormen eenmaal in je mond.
Ingrediënten
Voor de chocolade brownie cake:
- 250 g ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 180 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml melk
- 250 g bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
Voor de cheesecake vulling:
- 250 g mascarpone
- 200 g roomkaas
- 130 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml slagroom
- 16 oreo koekjes
Ter decoratie:
- 5 oreo koekjes grofgehakt
- ongepelde amandelen grofgehakt (optioneel)
Instructies
Voor de chocolade brownie cake:
- Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
- Voeg hieraan de roomboter toe en mix alles weer kort samen. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat het zacht is en gemakkelijk is om te mixen.
- Wanneer je de roomboter erin mixt, zal je merken dat het beslag korrelig wordt. Dit is héél normaal dus blijf lekker verder doen!
- Giet de melk hieraan toe en mix alles samen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
- Ga doorheen het beslag met een spatel zodat alle ingrediënten goed opgenomen worden.
- Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm (26cm) en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
- Bak de cake voor 45min in een voorverwarmde oven op 160°.
- Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
Voor de cheesecake vulling:
- Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
- Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
- Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
- Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
- Giet vervolgens de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
- Plaats daarna de oreokoekjes op het beslag (zie stappenfoto).
- Verdeel vervolgens de resterende helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid deze gelijk met een spatel.
- Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
- Werk de volgende dag de cheesecake af met de grofgehakte oreo koekjes en de amandelen.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!