Ga terug

Butter chicken pasta

Een verrassende draai aan het klassieke Indiase gerecht, waarbij de boterzachte kip en aromatische saus worden geserveerd met pasta. Binnen 30 minuten tover je een romige, smaakvolle Butter Chicken pasta op tafel. Een absolute aanrader voor een snelle en verrukkelijke maaltijd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken indiaas
Porties 3

Ingrediƫnten
  

De kip marinade:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 0,5 cm verse gember fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel cayenne poeder let op: als je van pit houdt anders vervang met zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 g kipfilet in blokken gesneden

De saus:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml tomatensaus Heinz Frito
  • 220 ml kookroom
  • 1/2 theelepel zout

Extra:

  • 300 g penne pasta of pasta naar keuze
  • Parmezaanse kaas hoeveelheid naar keuze
  • handjevol verse peterselie fijngehakt

Instructies
 

De kip marinade:

  • Plaats de yoghurt, de knoflook, de gember en alle kruiden in een ruime kom.
  • Voeg hier de blokjes kipfilet aan toe en meng het geheel samen.
  • Dek af met plastiek folie en laat marineren voor minimum 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit vervolgens een pan met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de kip (samen met de marinade) gaar in 8 Ć  10 minuten.
  • Zet even opzij.

De saus:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie.
  • Voeg de boter toe en laat deze smelten.
  • Schep vervolgens de tomatenpuree en plaats deze in de pan. Laat de tomatenpuree voor 2 minuten bakken totdat het wat donkerder van kleur wordt.
  • Giet vervolgens de tomatensaus erbij en voeg de suiker toe. Meng samen en laat pruttelen voor 3 minuten.
  • Voeg daarna de kookroom toe en meng het geheel samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Schep de gebakken kip bij de saus en roer alles voorzichtig samen.
  • Voeg nu de gekookte pasta toe en meng deze doorheen de saus.
  • Werk de pasta af met de geraspte Parmezaanse kaas en de verse peterselie.
  • Geniet!
Trefwoord 30-minuten of minder, Caloriearme recepten, Curry, Glutenvrije recepten, Indiase Keuken, Koolhydraatarme recepten, Slanke recepten, Snelle recepten