
– Hoofdgerechten –
Butter chicken pasta

Butter chicken pasta

Butter chicken pasta
Ben jij ook gek op lekkere romige en zachte boterkip? Dan moet je deze butter chicken pasta écht eens proberen. Let op: blijf naar je bord kijken tijdens het eten want voordat je het in de gaten hebt, is ‘ie helemaal op. Elke hap smaakt namelijk naar meer!
Ingrediënten
De kip marinade:
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 0,5 cm verse gember fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel cayenne poeder let op: als je van pit houdt anders vervang met zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 300 g kipfilet in blokken gesneden
De saus:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- 200 ml tomatensaus Heinz Frito
- 220 ml kookroom
- 1/2 theelepel zout
- 300 g penne pasta of pasta naar keuze
Extra:
- 300 g penne pasta of pasta naar keuze
- Parmezaanse kaas hoeveelheid naar keuze
- handjevol verse peterselie fijngehakt
Instructies
De kip marinade:
- Plaats de yoghurt, de knoflook, de gember en alle kruiden in een ruime kom.
- Voeg hier de blokjes kipfilet aan toe en meng het geheel samen.
- Dek af met plastiek folie en laat marineren voor minimum 30 minuten in de koelkast.
- Verhit vervolgens een pan met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de kip (samen met de marinade) gaar in 8 à 10 minuten.
- Zet even opzij.
De saus:
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie.
- Voeg de boter toe en laat deze smelten.
- Schep vervolgens de tomatenpuree en plaats deze in de pan. Laat de tomatenpuree voor 2 minuten bakken totdat het wat donkerder van kleur wordt.
- Giet vervolgens de tomatensaus erbij en voeg de suiker toe. Meng samen en laat pruttelen voor 3 minuten.
- Voeg daarna de kookroom toe en meng het geheel samen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Schep de gebakken kip bij de saus en roer alles voorzichtig samen.
- Voeg nu de gekookte pasta toe en meng deze doorheen de saus.
- Werk de pasta af met de geraspte Parmezaanse kaas en de verse peterselie.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!