– Hoofdgerechten –

Butter chicken pasta

Photography by Sihamdaily.nl

Net als de bekende Kip Tikka Masala is Butter Chicken ook één van de meest geliefde curry’s wereldwijd.

Butter Chicken, een verrukkelijk gerecht uit de Aziatische keuken, om specifieker te zijn, de Indiase keuken. Het bestaat uit boterzachte kip in een kruidige en romige saus, met een zijdezachte smaak die je in slechts 30 minuten op tafel kunt zetten. Het wordt vaak geserveerd met verse groenten en de keuze tussen naanbrood of rijst.

De naam “Butter Chicken” is niet zomaar gekozen. Hoewel het gerecht inderdaad boterzacht is, is dat niet de enige reden voor de naam. Dit gerecht is relatief nieuw in de traditionele Indiase keuken. In tegenstelling tot het gebruikelijke gebruik van olie in deze keuken, voegt Butter Chicken verrassend genoeg roomboter toe.



Het gebruik van roomboter in dit gerecht is vernieuwend binnen de traditionele Indiase keuken, waardoor het niet alleen een rijke smaak krijgt, maar ook ongelooflijk lekker is.



Ik heb een verrassende twist aan het traditionele Butter Chicken gerecht gegeven door de heerlijke saus te mengen met pasta. Het resultaat is een onweerstaanbaar romige pasta met de kenmerkende smaak van Butter Chicken.



Butter chicken pasta

Een verrassende draai aan het klassieke Indiase gerecht, waarbij de boterzachte kip en aromatische saus worden geserveerd met pasta. Binnen 30 minuten tover je een romige, smaakvolle Butter Chicken pasta op tafel. Een absolute aanrader voor een snelle en verrukkelijke maaltijd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken indiaas
Porties 3

Ingrediënten
  

De kip marinade:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 0,5 cm verse gember fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel cayenne poeder let op: als je van pit houdt anders vervang met zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 g kipfilet in blokken gesneden

De saus:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml tomatensaus Heinz Frito
  • 220 ml kookroom
  • 1/2 theelepel zout

Extra:

  • 300 g penne pasta of pasta naar keuze
  • Parmezaanse kaas hoeveelheid naar keuze
  • handjevol verse peterselie fijngehakt

Instructies
 

De kip marinade:

  • Plaats de yoghurt, de knoflook, de gember en alle kruiden in een ruime kom.
  • Voeg hier de blokjes kipfilet aan toe en meng het geheel samen.
  • Dek af met plastiek folie en laat marineren voor minimum 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit vervolgens een pan met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de kip (samen met de marinade) gaar in 8 à 10 minuten.
  • Zet even opzij.

De saus:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie.
  • Voeg de boter toe en laat deze smelten.
  • Schep vervolgens de tomatenpuree en plaats deze in de pan. Laat de tomatenpuree voor 2 minuten bakken totdat het wat donkerder van kleur wordt.
  • Giet vervolgens de tomatensaus erbij en voeg de suiker toe. Meng samen en laat pruttelen voor 3 minuten.
  • Voeg daarna de kookroom toe en meng het geheel samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Schep de gebakken kip bij de saus en roer alles voorzichtig samen.
  • Voeg nu de gekookte pasta toe en meng deze doorheen de saus.
  • Werk de pasta af met de geraspte Parmezaanse kaas en de verse peterselie.
  • Geniet!
Trefwoord 30-minuten of minder, Caloriearme recepten, Curry, Glutenvrije recepten, Indiase Keuken, Koolhydraatarme recepten, Slanke recepten, Snelle recepten

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

3 thoughts on “Butter chicken pasta

Laat een reactie achter

Rating recept