– Hoofdgerechten –
Butter chicken pasta
Photography by Sihamdaily.nl
Net als de bekende Kip Tikka Masala is Butter chicken pasta ook één van de meest geliefde curry’s wereldwijd.
Butter Chicken, een verrukkelijk gerecht uit de Aziatische keuken, om specifieker te zijn, de Indiase keuken. Het bestaat uit boterzachte kip in een kruidige en romige saus, met een zijdezachte smaak. Je zet het gerecht in slechts 30 minuten op tafel. Het wordt vaak geserveerd met verse groenten en de keuze tussen naanbrood of rijst.
De naam “Butter Chicken” is niet zomaar gekozen. Hoewel het gerecht inderdaad boterzacht is, is dat niet de enige reden voor de naam. Dit gerecht is relatief nieuw in de traditionele Indiase keuken. In tegenstelling tot het bekende gebruik van olie in deze keuken, voegt Butter Chicken verrassend genoeg roomboter toe.
Het gebruik van roomboter in dit gerecht is vernieuwend binnen de traditionele Indiase keuken, waardoor het niet alleen een rijke smaak krijgt, maar ook ongelooflijk lekker is.
Ik heb een verrassende twist aan het traditionele Butter Chicken gerecht gegeven door de heerlijke saus te mengen met pasta. Het resultaat is een onweerstaanbaar romige pasta met de kenmerkende smaak van het authentieke gerecht.
Butter chicken pasta
Een verrassende draai aan het klassieke Indiase gerecht, waarbij de boterzachte kip en aromatische saus worden geserveerd met pasta. Binnen 30 minuten tover je een romige, smaakvolle Butter Chicken pasta op tafel. Een absolute aanrader voor een snelle en verrukkelijke maaltijd!
Ingrediënten
De kip marinade:
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 0,5 cm verse gember fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel cayenne poeder let op: als je van pit houdt anders vervang met zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 300 g kipfilet in blokken gesneden
De saus:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- 200 ml tomatensaus Heinz Frito
- 220 ml kookroom
- 1/2 theelepel zout
Extra:
- 300 g penne pasta of pasta naar keuze
- Parmezaanse kaas hoeveelheid naar keuze
- handjevol verse peterselie fijngehakt
Instructies
De kip marinade:
- Plaats de yoghurt, de knoflook, de gember en alle kruiden in een ruime kom.
- Voeg hier de blokjes kipfilet aan toe en meng het geheel samen.
- Dek af met plastiek folie en laat marineren voor minimum 30 minuten in de koelkast.
- Verhit vervolgens een pan met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de kip (samen met de marinade) gaar in 8 à 10 minuten.
- Zet even opzij.
De saus:
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie.
- Voeg de boter toe en laat deze smelten.
- Schep vervolgens de tomatenpuree en plaats deze in de pan. Laat de tomatenpuree voor 2 minuten bakken totdat het wat donkerder van kleur wordt.
- Giet vervolgens de tomatensaus erbij en voeg de suiker toe. Meng samen en laat pruttelen voor 3 minuten.
- Voeg daarna de kookroom toe en meng het geheel samen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Schep de gebakken kip bij de saus en roer alles voorzichtig samen.
- Voeg nu de gekookte pasta toe en meng deze doorheen de saus.
- Werk de pasta af met de geraspte Parmezaanse kaas en de verse peterselie.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Heerlijk! Zeer eenvoudig recept, duidelijk beschreven, en echt heel erg lekker. Ik ben fan!
Ik en de kids zijn verzot op je receptjes kan je eens iets nieuws maken met rund aub
Lieve groetjes wendy
Zo lekker bitter chicane de kids zijn fan