Ik zie, ik zie wat jij sabzi… en hett isssss GROEN💚😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is namelijk deze heerlijke Afghaanse ‘sabzi’. Een spinazie gerecht op Afghaanse wijze🇦🇫. Traditioneel wordt het geserveerd voor bij de rijst en vlees qorma’s maar solo doet de sabzi het ook prima.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een lekker stuk vers homemade brood erbij om alle lekkers bij elkaar te vegen is de beste transportmiddel naar je mond toe!
INGREDIËNTEN (voor 3 personen)
- 2 prei stronkjes, fijngesneden
- 450g verse spinazie, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel chiliflakes
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- handjevol fijngehakte koriander/peterselie
- zout en peper naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
- Voeg daarna de fijngesneden prei toe, meng alles goed samen en laat deze even bakken voor een aantal minuten totdat de prei een beetje zachter wordt (5 à 8 min ongeveer).
- Voeg daarna de gesneden spinazie toe en de koriander toe. Meng alles goed samen.
- Breng het op smaak met zout en peper. Voeg nu ook de chiliflakes en de gemalen korianderzaad toe. Meng alles goed samen.
- Je zult merken dat het geheel waterig wordt. Dit is heel normaal, blijf dit koken op een middelhoog vuurtje totdat de vocht is opgenomen. Dit kan 15min ongeveer duren.
- Serveer de sabzi als bijgerecht of je kan het ook eten met heerlijke verse brood als lunch bijvoorbeeld.
- Geniet!
STAPPENFOTO’S
3 reacties
Hoi! Wanneer voeg je de fijngehakte peterselie/koriander toe?
Hi,
Ik zie dat dit inderdaad in het recept ontbreekt! Ik heb het aangepast 🙂
De fijngehakte peterselie/koriander voeg je toe samen met de gesneden spinazie.
Liefs,
Sou
[…] crispy kipburger van Soumia is alles wat je wilt. Het doet een beetje denken aan de burger van zo’n grote fastfoodketen, maar […]