Sabzi

door Soumia

Ik zie, ik zie wat jij sabzi… en hett isssss GROEN💚😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is namelijk deze heerlijke Afghaanse ‘sabzi’. Een spinazie gerecht op Afghaanse wijze🇦🇫. Traditioneel wordt het geserveerd voor bij de rijst en vlees qorma’s maar solo doet de sabzi het ook prima.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een lekker stuk vers homemade brood erbij om alle lekkers bij elkaar te vegen is de beste transportmiddel naar je mond toe!

INGREDIËNTEN (voor 3 personen)

  • 2 prei stronkjes, fijngesneden
  • 450g verse spinazie, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie
  • zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg daarna de fijngesneden prei toe, meng alles goed samen en laat deze even bakken voor een aantal minuten totdat de prei een beetje zachter wordt (5 à 8 min ongeveer).
  • Voeg daarna de gesneden spinazie toe  en de koriander toe. Meng alles goed samen. 
  • Breng het op smaak met zout en peper. Voeg nu ook de chiliflakes en de gemalen korianderzaad toe. Meng alles goed samen.
  • Je zult merken dat het geheel waterig wordt. Dit is heel normaal, blijf dit koken op een middelhoog vuurtje totdat de vocht is opgenomen. Dit kan 15min ongeveer duren. 
  • Serveer de sabzi als bijgerecht of je kan het ook eten met heerlijke verse brood als lunch bijvoorbeeld.
  • Geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

5 reacties

Anoniem 24 juli 2020 - 23:17

Hoi! Wanneer voeg je de fijngehakte peterselie/koriander toe?

Reply
Soumia 9 augustus 2020 - 12:39

Hi,

Ik zie dat dit inderdaad in het recept ontbreekt! Ik heb het aangepast 🙂
De fijngehakte peterselie/koriander voeg je toe samen met de gesneden spinazie.

Liefs,
Sou

Reply
Mel 28 maart 2021 - 21:53

Lieve Sou,
Ik ben blij dat ik je blog heb gevonden. Voor mijn gezinnetje met 3 kids kook ik graag en heb ik heel wat (marokkaanse) recepten uitgeprobeerd en ken ik ze inmiddels uit mijn hoofd. Ze zijn heerlijk maar ben wel al langere tijd toe aan wat anders en de afghaanse keuken lijkt mij een nieuw te ontdekken wereld. Vooral de vegetarische recepten voegen waarde toe aan mijn receptenboek. Dus bedankt voor het delen hiervan!

Reply
Soumia 31 maart 2021 - 08:55

Hi lieve Mel,

Aaaah wat mooi om te lezen! Ik ben blij dat ik je kan inspireren met de Afghaanse keuken! Ik zal zeker nog meer vegetarische recepten delen van de Afghaanse keuken. Ze zijn echt heerlijk!

Liefs,
Soumia

Reply
3x over-the-top burgers van onze foodies friends - Foodies 5 augustus 2020 - 15:02

[…] crispy kipburger van Soumia is alles wat je wilt. Het doet een beetje denken aan de burger van zo’n grote fastfoodketen, maar […]

Reply

Laat een reactie achter