– Bakrecept-
Luchtige wafels
Photography by sihamdaily.nl
Luchtige wafels
Zelf wafels maken is een eitje! Met dit recept tover je in een handomdraai 8 verrukkelijke luchtige wafels op tafel.
Ik gebruik persoonlijk dit wafelijzer, maar er zijn natuurlijk genoeg andere wafelijzers die ook prima werken.
Deze wafels hebben een milde smaak, waardoor ze perfect samengaan met diverse toppings. Poedersuiker is altijd een hit, maar ook vers fruit is een heerlijke toevoeging. Als je ze liever wat zoeter hebt, kun je naar smaak extra suiker aan het beslag toevoegen.
Maar wist je dat deze neutrale smaak zich ook uitstekend leent voor hartige toppings? Probeer ze eens met een beetje kaas of maak er een feestmaal van met eieren bijvoorbeeld. Echt verrukkelijk, dat kan ik je verzekeren.
Versgebakken wafels blijven tot drie dagen knapperig en smakelijk als je ze in een luchtdichte doos bewaart, zonder dat je ze in de koelkast hoeft te zetten. Als je ze liever voor langere tijd wilt bewaren, kun je ze tot wel drie maanden in de vriezer bewaren. Ik raad aan om het beslag meteen te gebruiken en niet te bewaren voor later gebruik.
Heb je nog vragen over ingrediënten of over het recept zelf? Of vind je één van mijn andere bakrecepten een groter succes? Aarzel dan niet om ze te stellen in de reacties hieronder.
Basisrecept: luchtige wafels
Het bereiden van je eigen luchtige wafels is niet alleen veel smakelijker dan die uit de supermarkt, maar ook verrassend eenvoudig! Probeer het zelf en laat weten welke variatie je hebt gemaakt. Succes!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 60 g suiker meer als je het zoeter wilt
- 2 zakjes vanillesuiker
- 120 ml melk
- 50 ml zonnebloemolie
- 250 g bloem gezeefd
- 1 zakje bakpoeder gezeefd
- 30 g boter gesmolten en afgekoeld
Instructies
- Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker voor 2min met een garde of handmixer.
- Giet de melk en olie erbij. Mix kort samen.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder erbij. Mix weer samen tot je geen bloem meer ziet in het beslag.
- Giet als laatste de gesmolten boter toe en meng kort samen. Het beslag dient wat dikker te zijn.
- Verhit je wafelijzer en vet het in met een beetje olie.
- Giet 2 eetlepels van het beslag in de wafelvorm. Verspreid een beetje over de vorm en bak de wafels gaar. Werk zo de rest van het beslag af.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Top recept!
Lekker en makkelijk recept! Dank je wel Soumia
Chokran Ouassima voor jouw vertrouwen in mijn recept! 🙂