Pasta met tonijn in pittige roomsaus

door Soumia

Deze heerlijke pasta met tonijn en pittige roomsaus moet je eens uitgeprobeerd hebben. Het is de ideale maaltijd voor als je snel wat op tafel wilt toveren en ook nog eens wilt genieten van een portie comfortfood!!

INGREDIËNTEN

    • 250g pasta (naar keuze)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blikje tomatenpuree (of 1 grote eetlepel)
    • 200ml kookroom (1flesje)
    • 50ml water
    • 2 blikjes tonijn (zonder olie)
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel cayennepoeder
    • 1 theelepel chili flakes (als je van pittig houdt)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie op een middelhoog vuurtje. Voeg de ui en knoflook hieraan toe.
  • Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de tomatenpuree hieraan toe.
  • Giet het water erbij en meng alles mooi samen. Laat even sudderen voor 2min.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

  • Giet de kookroom erbij en meng alles mooi samen. Laat voor 3min sudderen op een laag vuurtje.
  • Voeg vervolgens de stukjes tonijn toe. Meng het voorzichtig samen. De tonijn moet nog zichtbaar en groot blijven anders smelt het weg in de saus.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan je saus. Meng alles mooi en voorzichtig samen.
  • Serveer met verse koriander/peterselie en chilipeper (als je ECHT van pittig houdt) en geniet!

You may also like

1 reactie

Betül 5 augustus 2019 - 22:45

Vandaag hebben ik en mijn man samen kunnen smullen dan dit heerlijke recept!
Bedankt!

Reply

Laat een reactie achter