Diner – January 25, 2023
Fruit tiramisu (fruttimisu)
Fruit tiramisu (fruttimisu)
Het moment waar velen op hebben gewacht is daar: het recept van mijn fruttimisu (fruit tiramisu) staat online!
Nadat ik zelf deze fruttimisu had gemaakt, heb ik vooral het kiwi gedeelte gekilled. De politie zoekt getuigen en doet nog steeds volop onderzoek naar deze likiwidatie.⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke fruttimisu met o.a. banaan, aardbei en kiwi smaakt naar een combi van een fruit slagroomtaart en tiramisu. Het vergt de kleinste moeite maar levert het grootste genot op
Bij wie staat er deze week de fruttimisu op tafel voor bij de thee/koffie?
Fruit tiramisu (fruttimisu)
Ingrediënten
- 500 g mascarpone
- 5 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 400 ml slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 1 pak langevingers
- 100 g aardbeien in stukjes gesneden
- 2 kiwi’s in stukjes gesneden
- 200 ml lauwwarm water
- 3 eetlepels aardbei of frambozen grenadine smaak naar keuze
- 1 banaan in plakjes, ter decoratie
- 1 extra kiwi in plakjes (ter decoratie)
- extra aardbeien in plakjes (ter decoratie
- 100 g witte chocolade gesmolten
- handjevol amandelschaafsel of gehakte amandelen
Instructies
- Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
- Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Meng alles goed samen met een handmixer of garde.
- Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en de kom waarin je het opklopt ook. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
- Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
- Neem je ovenschaal erbij en plaats op de bodem een laagje van de lange vingers.
- Meng het water met de grenadine en smeer de bovenkant (suikerlaag vanboven) lange vingers hiermee in. Je kan de lange vingers ook dippen in het grenadine-water, alleen moet je hier super voorzichtig mee zijn anders worden de lange vingers te vochtig. Ik raad je aan om de bovenkant in te smeren met een borsteltje.
- Verdeel de helft van de mascarpone/slagroom vulling bovenop de lange vingers. Verspreid met behulp van een spatel alles gelijk.
- Plaats daarna de stukjes aardbei en kiwi bovenop de vulling. Zorg dat je deze gelijk verspreid.
- Vervolgens plaats je weer een laagje lange vingers. Duw de lange vingers zachtjes in de vulling zodat ze niet teveel zullen uitsteken. Smeer daarna weer de bovenkant met de water-grenadine mengsel.
- Verdeel de resterende helft van de vulling erop en verdeel het weer gelijk met behulp van een spatel.
- Als laatste werk je het af met mooi gesneden aardbeien, kiwi en eventueel banaan (zie foto).
- Werk het af met streepjes gesmolten witte chocolade en amandelschaafsel.
- Laat het voor minimum 6u in de koelkast opstijven. Ik raad je aan om het zeker een nachtje te laten in de koelkast zodat het perfect is van smaak! Hoe langer in de koelkast, hoe beter!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!