Chocolade kersenvlaai cake

door Soumia

Ch-ch-cheesecake🤤. Nope ik haperde niet, ik wilde alleen deze heeerlijke chocolade🍫 kersenvlaai🍒 cheesecake even voorstellen😏

Deze cheesecake is abnormaaaal lekker😱. De 3 verschillende smaken komen zo goed overeen met elkaar😍. Het is een uitdaging om het maar bij 1 stuk te chocolaten😅. Laat je niet stoppen als je meer wilt, who kers?🤷🏻‍♀️🤭

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 125g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100ml zonnebloemolie
  • 100ml melk
  • 175g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Voor de cheesecake:

  • 400g roomkaas
  • 120 suiker
  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 100g witte chocolade

Voor de bovenlaag:

  • 1 blik Kersenvlaai

BEREIDINGSWIJZE

CAKE:

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
  • Voeg de melk en olie hieraan toe en mix alles samen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
  • Ga doorheen het beslag met een spatel zodat alle ingrediënten goed opgenomen worden.
  • Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm (24cm) en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
  • Bak de cake voor 30min in een voorverwarmde oven op 180°.

Cheesecake:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker of vanille extract. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Smelt de witte chocolade en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
  • Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Dek het af met een plastiek folie en zet het even op zij in de koeling

Samenstellen cake:

  • Wanneer de cake gebakken is, haal je deze uit de oven. Verwijder deze NIET van de cakevorm.
  • Druk de cake zachtjes plat met een keukenpapier of schone theedoek wanneer deze nog warm is. Dit zorgt ervoor dat je cake niet bol zal staan.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Verdeel vervolgens de cheesecake vulling over de cake. Zorg dat je deze gelijk verdeelt over de gehele cake en dus een gelijke laag krijgt van de cheesecake.
  • Als laatste verdeel je de kersenvlaai over de cake. Verspreid deze gelijk over de cake.
  • Verwijder nog steeds de cake NIET uit de bakvorm.
  • Dek de cake af en plaats deze minimum voor 6u in de koeling. Ik raad je aan om het een nacht in de koeling te behouden. Hoe langer in de koeling, hoe beter de cheesecake opstijft en hoe lekkerder het geheel zal smaken!
  • Wanneer je de cake uit de vorm verwijderd, ga je eerst voorzichtig met een mes langs de zijkanten om de cake los te maken. Ik raad je aan om een bakvorm te gebruiken met een open klep, dit maakt het gemakkelijk om de cake uit de vorm te halen.
  • Maak gebruik van een scherpe mes bij het snijden van de cake.
  • Serveer en geniet!

7 reacties
12

You may also like

7 reacties

Lara 26 januari 2020 - 11:53

Hoi ik ben nieuw op jesite
En ik vind jouw recepten egt leuk en cheescake hmn lekker bedankt dat je jouw recepten met ons deelt

Reply
Soumia 1 februari 2020 - 18:39

Hii Lara,

Ahw super lief, dank je wel!🥰 Welkom op mijn blog, ik ben blij dat je kan genieten van mijn recepten❤️

Reply
agnès 27 januari 2020 - 14:31

blik kersenvlaai,
het recept aub

Reply
Hasna 7 februari 2020 - 09:01

hoi hoi,
een vraag, kan ik iets anders gebruiken ipv cacao? Heb dit niet in huis momenteel.
Groetjes

Reply
Soumia 11 februari 2020 - 16:14

Hii Hasna,

Sorry voor de late reactie.. Je kan deze stap weglaten mocht je dit niet in huis hebben🥰

Reply
Hasnake 1 april 2020 - 20:28

Welke roomkaas gebruik je?

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:43

Hi Hasnake,

Ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking)

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter