– Hoofdgerechten-

Ovenschotel met kip en broccoli

Photography by sihamdaily.nl

Ovenschotel met kip en broccoli – lekker romig

Op zoek naar een eenvoudig en smaakvol gerecht dat verrukkelijk is? Zoek niet verder! Deze ovenschotel met broccoli en kip is de perfecte oplossing voor een snelle maaltijd boordevol smaak.


Met een perfecte balans tussen malse kip, broccoli aardappelpuree en de romige saus samen met de kaas, zal deze ovenschotel zeker een hit worden aan tafel.

Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten creëer je een heerlijke maaltijd die gegarandeerd een favoriet wordt in huis!




Ik maak dit heerlijke gerecht bijna wekelijks, en mijn dochtertje Lina is er dol op. Het is een grote favoriet hier thuis! Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verras jezelf en je familie met deze smaakvolle creatie!




Ovenschotel met kip en broccoli

Broccoli stamppot ovenschotel met kip, een heerlijk gerecht uit de oven met kip, een romige saus, broccoli stamppot, en natuurlijk heel veel smaak.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor de puree:

  • 650 g aardappelen 5 grote aardappelen ongeveer
  • 5 roosjes broccoli
  • klontje boter
  • 50 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Voor de saus:

  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui in sliertjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 50 à 70 ml kookroom
  • handjevol fijngehakte koriander
  • Voor het samenstellen van de schotel:
  • 150 g geraspte mozzarella
  • Fijngehakte koriander

Instructies
 

Voor de puree:

  • Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
  • Voeg in de laatste 15min van de gaartijd van de aardappelen, de brocolli roosjes toe.
  • Wanneer de aardappelen en broccoli gaar zijn, giet je ze af.
  • Stamp alles fijn met de boter en de melk.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.

Voor de saus:

  • Verhit een pan met zonnebloem- of olijfolie. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze in de pan gaar op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat alles mooi bakken voor een 10 tal min.
  • Voeg daarna de chilisaus en ketjap manis toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
  • Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.

Voor het samenstellen van de ovenschotel:

  • Vet de ovenschotel in met een beetje boter en verdeel hierop de aardappel/broccoli puree.
  • Giet vervolgens de saus over de puree en verdeel deze gelijk.
  • Strooi de geraspte kaas erover en zet het geheel ongeveer 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Werk het daarna af met wat extra fijngesneden koriander.
Trefwoord #kip, 30-minuten of minder, Caloriearme recepten, Curry, Glutenvrije recepten, Indiase Keuken, Koolhydraatarme recepten, Slanke recepten, Snelle recepten, aardappels, broccoli, Gluten vrije recepten

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept