Deze overheerlijke crispy pancakes zijn simpel en snel te bereiden. De binnenkant is lekker smeuïg door de aardappelpuree terwijl de buitenkant juist lekker knapperig is door de panko.
INGREDIËNTEN (voor 6 pancakes)
- 3 grote of 6 kleine aardappelen
- 1 eetlepel bloem
- 1 ei
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel curcuma
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 120g broodkruimels of Panko kruimels
- zonnebloemolie voor te bakken
- zure room en rucola sla bij het serveren (optioneel)
BEREIDINGSWIJZE
- Breng een pot met water aan de kook en voeg een beetje zout toe aan het water. Kook hierin de aardappelen met schil gaar.
- Giet het water af en verwijder de schil van de aardappelen.
- Plaats de aardappelen in een ruime kom en pureer deze met een stamper of een vork.
- Voeg vervolgens de bloem, ui, paprika, knoflook en ei toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de resterende kruiden en meng alles mooi samen tot een geheel.
- Met behulp van je handen vorm je de pancakes. Mochten de pancakes plakken aan je hand, maak dan je hand vochtig met een beetje water.
- Bedek ze vervolgens met de broodkruimels of panko.
- Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie (3 à 4 eetlepels) en bak hierin de aardappel pancakes. Plaats ze vervolgens op een keukenpapier om de olie te absorberen.
- Serveer met een toefje zure room en lente uitjes (optioneel).
- Geniet!