Aardappel pancakes

door Soumia

Deze overheerlijke crispy pancakes zijn simpel en snel te bereiden. De binnenkant is lekker smeuïg door de aardappelpuree terwijl de buitenkant juist lekker knapperig is door de panko.

INGREDIËNTEN (voor 6 pancakes)

  • 3 grote of 6 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 120g broodkruimels of Panko kruimels
  • zonnebloemolie voor te bakken
  • zure room en rucola sla bij het serveren (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng een pot met water aan de kook en voeg een beetje zout toe aan het water. Kook hierin de aardappelen met schil gaar.
  • Giet het water af en verwijder de schil van de aardappelen.
  • Plaats de aardappelen in een ruime kom en pureer deze met een stamper of een vork.
  • Voeg vervolgens de bloem, ui, paprika, knoflook en ei toe. Meng alles goed samen en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de resterende kruiden en meng alles mooi samen tot een geheel.
  • Met behulp van je handen vorm je de pancakes. Mochten de pancakes plakken aan je hand, maak dan je hand vochtig met een beetje water.
  • Bedek ze vervolgens met de broodkruimels of panko.
  • Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie (3 à 4 eetlepels) en bak hierin de aardappel pancakes. Plaats ze vervolgens op een keukenpapier om de olie te absorberen.
  • Serveer met een toefje zure room en lente uitjes (optioneel).
  • Geniet!

You may also like

Laat een reactie achter