– Bakrecepten-

Citroencake

Photography by Sihamdaily.nl


Citroencake


Zet je schrap voor een heerlijke traktatie rechtstreeks vanuit mijn keuken naar jouw scherm! Deze citroencake stond al een tijdje hoog op mijn bak-verlanglijstje. De intense citroensmaak en de zachte textuur van de cake maken het wachten helemaal waard.



De cake is zo lekker smeuïg, en fris waar ik vooral over wil zeggen: verslavend lekker! Het is echt een plezier om te bereiden omdat het zo simpel is en het is echt een feestje om te eten. Het is altijd een plezier om te zien hoeveel complimenten ik ervoor ontvang!


Het beslag wordt gemaakt met verse citroenzest en citroensap, waardoor de smaak echt tot zijn recht komt. beslag wordt verrijkt met verse citroenzest en citroensap, wat de cake echt heerlijk tot stand brengt. En de frosting maakt de het helemaal af, waardoor het gegarandeerd in de smaak valt bij iedereen.

Citroencake

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bakken
calorieën 376 kcal

Ingrediënten
  

Cake

  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 140 g yoghurt
  • 3 eetlepels citroensap
  • De zest van 1 citroen
  • 60 ml gesmolten boter afgekoeld
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 180 g bloem
  • snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder

Topping

  • 120 g poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel melk

Instructies
 

Voor de cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een cakevorm (21,5 x 11,4cm) in met boter en bestuif het met bloem.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom. Zet dit even opzij.
  • In een grote kom klop je de suiker, de vanillesuiker en de eieren samen met een elektrische (hand)mixer tot een luchtige en romige textuur.
  • Voeg vervolgens de yoghurt, de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe.
  • Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het natte mengsel en mix alles goed door elkaar, maar niet te lang om overmixen te voorkomen.
  • Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap toe aan het beslag. Roer dit voorzichtig door het beslag totdat alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de citroencake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt.
  • Haal de cake uit de oven en laat het ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de cake daarna voorzichtig uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster.

Bereid ondertussen het glazuur:

  • Meng in een kleine kom de poedersuiker, de citroensap en de melk. Roer goed totdat je een glad en glanzend glazuur hebt.
  • Zodra de cake volledig is afgekoeld, giet je het glazuur gelijkmatig over de bovenkant van de citroencake.
  • Nu is je Starbucks-stijl citroencake klaar om te serveren! Snijd een plakje af, maak een lekkere kop koffie of thee en geniet ervan.
Trefwoord bakken, cake, citroen, citroencake, vegetarische recepten

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

3 thoughts on “Citroencake

Laat een reactie achter

Rating recept