
– Bakrecepten-
Citroencake

Photography by Sihamdaily.nl
Citroencake recept voor iedereen
Zet je schrap voor een heerlijke traktatie, rechtstreeks vanuit mijn keuken naar jouw scherm! Deze citroencake stond al een tijdje hoog op mijn bak-verlanglijstje. De intense citroensmaak en de zachte textuur van de cake maken het wachten helemaal waard.
De cake is zo lekker smeuïg en fris, waar ik vooral over wil zeggen: verslavend lekker! Het is echt een plezier om te bereiden, omdat het zo simpel is en het is echt een feestje om te eten. Het is altijd een plezier om te zien hoeveel complimenten ik ervoor ontvang, dus doe hier absoluut je voordeel mee.
Het beslag maak je met verse citroenzest en citroensap, waardoor de smaak echt tot zijn recht komt. Na het beslag komt de frosting en let me tell you, die maakt het volkomen af. De frosting zal écht in de smaak vallen bij iedereen. Bekijk hier de andere bakrecepten van Soumia.

Citroencake
Een heerlijke citroencake die je doet watertanden. Deze luchtige cake met citroensmaak is heerlijk fris en makkelijk te bereiden. Niets fijner dan een authentieke homemade cake!
Ingrediënten
Cake
- 180 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 140 g yoghurt
- 3 eetlepels citroensap
- De zest van 1 citroen
- 60 ml gesmolten boter afgekoeld
- 60 ml zonnebloemolie
- 180 g bloem
- snufje zout
- 1 zakje bakpoeder
Topping
- 120 g poedersuiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel melk
Instructies
Voor de cake
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een cakevorm (21,5 x 11,4cm) in met boter en bestuif het met bloem.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom. Zet dit even opzij.
- In een grote kom klop je de suiker, de vanillesuiker en de eieren samen met een elektrische (hand)mixer tot een luchtige en romige textuur.
- Voeg vervolgens de yoghurt, de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe.
- Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het natte mengsel en mix alles goed door elkaar, maar niet te lang om overmixen te voorkomen.
- Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap toe aan het beslag. Roer dit voorzichtig door het beslag totdat alles goed gemengd is.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de citroencake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt.
- Haal de cake uit de oven en laat het ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de cake daarna voorzichtig uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster.
Bereid ondertussen het glazuur:
- Meng in een kleine kom de poedersuiker, de citroensap en de melk. Roer goed totdat je een glad en glanzend glazuur hebt.
- Zodra de cake volledig is afgekoeld, giet je het glazuur gelijkmatig over de bovenkant van de citroencake.
- Nu is je Starbucks-stijl citroencake klaar om te serveren! Snijd een plakje af, maak een lekkere kop koffie of thee en geniet ervan.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Gewoon heerlijk!
Heerlijke cake! Bijna alle ingrediënten heb je standaard in huis.. dank je wel!
Precies! Daarom maakt het een simpel maar uiteraard ook lekker recept hihi 🙂 Dankjewel voor jouw compliment!
Hihi dankje lieve Sarah! 🙂
Heerlijk recept! Erg bedankt!!
Dankjewel Nora voor jouw compliment. Waardeer het! 🙂
Jammie!!! Dit moet ik proberen!
ik ga deze zeker maken, bedankt voor het recept
Beste Sou,
Welke yoghurt gebruik je voor de citroencake? Goed weekend!
Hi Inge, ik gebruik Griekse yoghurt.
Liefs, Soumia