Diner – January 25, 2023

Garam masala roomsaus met kip en rijst

Garam masala roomsaus met kip en rijst

Garam masala roomsaus met kip en rijst

5 van 2 stemmen

Ingrediënten
  

  • 250 g rijst lange korrelrijst of basmati
  • 250 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel Cayenne poeder of chili poeder
  • halve theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml kookroom
  • handjevol verse fijngesneden koriander/peterselie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Plaats daarna de blokjes kipfilet en voeg de garam masala kruiden en cayenne peper toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng deze goed samen met de kip. Laat het voor een aantal minuten samen bakken op een laag vuurtje.
  • Giet de kookroom toe en laat deze sudderen voor een 2-tal minuten.
  • Werk vervolgens af met de fijngesneden koriander/peterselie.
  • Serveer met naan brood of tortilla.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

2 thoughts on “Garam masala roomsaus met kip en rijst

  1. 5 sterren
    Tot nu toe 1 van mijn favoriete ‘kook’ sites, alle recepten kloppen en de smaken zijn heerlijk!

    Dank daarvoor! P.s wij hebben genoten van de garam masala roomsaus

Laat een reactie achter

Rating recept