Diner – January 25, 2023
Garam masala roomsaus met kip en rijst
Garam masala roomsaus met kip en rijst
Garam masala roomsaus met kip en rijst
Ingrediënten
- 250 g rijst lange korrelrijst of basmati
- 250 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- 1 eetlepel garam masala kruiden
- 1 theelepel Cayenne poeder of chili poeder
- halve theelepel komijn
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- handjevol verse fijngesneden koriander/peterselie
Instructies
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
- Plaats daarna de blokjes kipfilet en voeg de garam masala kruiden en cayenne peper toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
- Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng deze goed samen met de kip. Laat het voor een aantal minuten samen bakken op een laag vuurtje.
- Giet de kookroom toe en laat deze sudderen voor een 2-tal minuten.
- Werk vervolgens af met de fijngesneden koriander/peterselie.
- Serveer met naan brood of tortilla.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Een simpel recept, maar heerlijk! Vandaag gemaakt en het was heel lekker.
Tot nu toe 1 van mijn favoriete ‘kook’ sites, alle recepten kloppen en de smaken zijn heerlijk!
Dank daarvoor! P.s wij hebben genoten van de garam masala roomsaus
Heel erg lekker en gemakkelijk recept! Perfect voor als je weinig tijd hebt en lekker wil eten.