
Diner – January 25, 2023
Garam masala roomsaus met kip en rijst

Garam masala roomsaus met kip en rijst

Garam masala roomsaus met kip en rijst
Ingrediënten
- 250 g rijst lange korrelrijst of basmati
- 250 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- 1 eetlepel garam masala kruiden
- 1 theelepel Cayenne poeder of chili poeder
- halve theelepel komijn
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- handjevol verse fijngesneden koriander/peterselie
Instructies
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en een beetje boter.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig wordt.
- Plaats daarna de blokjes kipfilet en voeg de garam masala kruiden en cayenne peper toe. Meng alles goed samen totdat de blokjes kip helemaal bedekt zijn met de kruiden.
- Bak de kip op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng deze goed samen met de kip. Laat het voor een aantal minuten samen bakken op een laag vuurtje.
- Giet de kookroom toe en laat deze sudderen voor een 2-tal minuten.
- Werk vervolgens af met de fijngesneden koriander/peterselie.
- Serveer met naan brood of tortilla.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Een simpel recept, maar heerlijk! Vandaag gemaakt en het was heel lekker.
Tot nu toe 1 van mijn favoriete ‘kook’ sites, alle recepten kloppen en de smaken zijn heerlijk!
Dank daarvoor! P.s wij hebben genoten van de garam masala roomsaus