– Hoofdgerechten –
Kip teriyaki met rijst
Photography by sihamdaily.nl
Teriyaki kip
Waarom kiezen voor Japanse afhaalmaaltijden als je gemakkelijk een verrukkelijke kip teriyaki met rijst kunt bereiden, gewoon bij jou thuis!
Ik besefte dat ik nog geen eenvoudig en snel Teriyaki kip-recept heb gedeeld voor die drukke dagen in de week. Je weet wel die avonden waarop het avondeten ver te zoeken is, maar er wel snel iets op tafel moet staan.
Ik maak dit heerlijke gerecht bijna wekelijks en mijn dochtertje Lina is er dol op. Het is een grote favoriet hier thuis!
Voor de hectische dagen koop ik teriyakisaus gewoon in de winkel. Ik vind het geen probleem, vooral als tijd een beperkende factor is. Met de extra ingrediënten in het recept wordt het resultaat echter perfect.
Hoewel je de teriyakisaus apart met de rijst kunt serveren, geniet ik er persoonlijk meer van als je alles samen mengt, zodat de smaken perfect samenkomen. Niets fijner dan een gerecht, waar alle smaken optimaal zijn gemarineerd, toch?
Wil je liever een ander hoofdgerecht proberen, maar ben je inspiratieloos? Bekijk dan eens de andere recepten, die Soumia voor je heeft klaaargezet.
Kip teriyaki met rijst
Ingrediënten
De kip:
- 300 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes verse knoflook fijngehakt
- snufje zwarte peper en zout
- 1 eetlepel sojasaus gezouten
De groenten en saus:
- 1 ui fijngesneden
- 1 wortel fijngehakt
- 100 g sojascheuten/tauge
- 1 lente ui fijngesneden
- 4 eetlepels teriyaki saus AH merk
- 1 eetlepel oestersaus
- gebakken ui als afwerking
Instructies
De kip:
- Plaats de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier al de ingrediënten van de kip toe. Meng het goed samen, dek af en laat voor 30min marineren.
De groenten en saus:
- Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie en bak hier de kip in gaar. Voeg vervolgens de teriyaki saus en de oestersaus toe aan de kip en laat bakken voor 3 minuten. Verwijder de kip van de pan en plaats even opzij op een bordje.
- In dezelfde pan voeg je de ui, de wortel, de gember, de lenteui en de sojascheuten toe. Bak voor een aantal minuten glazig.
- Voeg daarna de kip terug toe aan de pan en voeg nu ook de gekookte rijst toe. Meng alles voorzichtig samen.
- Werk af met gebakken ui en lente ui.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Heerlijke Teriyaki! Deze gaan we vaker maken!
Wat fijn om te lezen, Yvonne! Ik ben blij dat het in de smaak is gevallen en vaker aan tafel zal komen! 🙂
Mijn kids zijn er dol op. Dit komt vaker op tafel in sha Allah . Bedankt ☺️
Als de kids er dol op zijn dan is mijn missie geslaagd hihi 🙂 Chokran voor de complimenten! 🙂
Heerlijk gerecht
Dankjewelll! Ja echt yummy!
Zeker doen lieve Yvonne! 🙂
Dit gerecht brengt echt lachende gezichten aan tafel! Super makkelijk, goedkoop en waanzinnig lekker!
Zooo leuk om te lezen, hihi dankjewel voor de mooie complimenten!