– Hoofdgerechten –

Teriyaki kip met rijst

Photography by sihamdaily.nl

Teriyaki kip

Waarom kiezen voor Japanse afhaalmaaltijden als je gemakkelijk een verrukkelijke Teriyaki kip kunt bereiden, gewoon bij jou thuis!

Ik besefte dat ik nog geen eenvoudig en snelle Teriyaki kip-recept heb gedeeld voor die drukke dagen in de week waarop het avondeten ver te zoeken is, maar wel snel op tafel kan staan.



Ik maak dit heerlijke gerecht bijna wekelijks, en mijn dochtertje Lina is er dol op. Het is een grote favoriet hier thuis!

Voor de hectische dagen koop ik teriyakisaus gewoon in de winkel. Ik vind het geen probleem, vooral als tijd een beperkende factor is. Met de extra ingrediënten in het recept wordt het resultaat echter perfect.


Hoewel je de teriyakisaus apart met de rijst kunt serveren, geniet ik er persoonlijk meer van als je alles samen mengt, zodat de smaken perfect samenkomen.

Kip teriyaki met rijst

Kip teriyaki, de ideale maaltijd om indruk mee te maken! Eenvoudig, lekker en gegarandeerd een culinair succes!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 3

Ingrediënten
  

De kip:

  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes verse knoflook fijngehakt
  • snufje zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel sojasaus gezouten

De groenten en saus:

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel fijngehakt
  • 100 g sojascheuten/tauge
  • 1 lente ui fijngesneden
  • 4 eetlepels teriyaki saus AH merk
  • 1 eetlepel oestersaus
  • gebakken ui als afwerking

Instructies
 

De kip:

  • Plaats de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier al de ingrediënten van de kip toe. Meng het goed samen, dek af en laat voor 30min marineren.

De groenten en saus:

  • Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie en bak hier de kip in gaar. Voeg vervolgens de teriyaki saus en de oestersaus toe aan de kip en laat bakken voor 3 minuten. Verwijder de kip van de pan en plaats even opzij op een bordje.
  • In dezelfde pan voeg je de ui, de wortel, de gember, de lenteui en de sojascheuten toe. Bak voor een aantal minuten glazig.
  • Voeg daarna de kip terug toe aan de pan en voeg nu ook de gekookte rijst toe. Meng alles voorzichtig samen.
  • Werk af met gebakken ui en lente ui.
Trefwoord #kip, 30-minuten of minder, caloriearme recepten, Gluten vrije recepten, Kip teriyaki, koolhydraatarmerecepten, Slanke recepten, Snelle recepten

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept