– Hoofdgerechten –
Honing kip met perzik salsa
Honing kip met perzik salsa
Dit recept met honing kip en perzik salsa laat je smaakpapillen tintelen. Het is een kipgerecht waarin zowel het zoete als hartige smaakprofiel naar voren komt. De sticky, zoete honinglaag zorgt voor een intense smaak, terwijl de kip heerlijk sappig en mals is. Dit gerecht is I-DE-AAL als je tijdens een familiediner indruk wilt maken op je gasten 😉
De honing kip is onder andere zo bijzonder, vanwege de kruiden die worden toegevoegd. Knoflook, chilivlokken en een scheut oestersaus geven het geheel een diepe, rijke smaak. Het honingglazuur karamelliseert tijdens het bakken, zodat je geniet van een onweerstaanbare CRUNCH.
Honing kip met perzik salsa
Een sticky kip met een frisfruitige perzik salsa twist? Say no more. Soumia heeft dit fantastische recept voor je gemaakt, zodat je iedereen aan de eettafel laat genieten. Succes!
Ingrediënten
De kip:
- 300 g kipfilet in blokken gesneden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 volle eetlepel bloem
De honingsaus:
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel sojasaus gezouten
- snufje chilivlokken optioneel
De perzik salsa
- 3 perziken
- 1/2 rode ui versnipperd
- 1/2 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- handjevol verse koriander fijngehakt
- 1 theelepel zonnebloemolie
- sap van 1/2 limoen
- snufje zout
Instructies
De kip:
- Meng in een kom het knoflookpoeder, zout, zwarte peper en bloem.
- Voeg de blokjes kipfilet toe aan de kom en meng goed, zodat de kip gelijkmatig bedekt is met het kruidenmengsel.
- Verhit een laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de gekruide kipblokjes in de pan en frituur ze tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten aan elke kant. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
De honingsaus:
- In een kleine kom, meng de honing, zoete chilisaus, oestersaus, sojasaus en een snufje chilivlokken (indien gewenst) samen.
- Roer goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Giet de honingsaus over de gebakken kipblokjes in de pan.
- Laat de kip even sudderen in de saus op laag vuur, zodat de saus zich kan hechten aan de kip. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de saus. Haal dan van het vuur.
De perzik salsa
- Schil en verwijder de pit van de perziken. Snijd ze in kleine blokjes.
- In een kom, combineer je de gesneden perziken, versnipperde rode ui, blokjes rode paprika, de zonnebloemolie en fijngehakte verse koriander
- Knijp het sap van een halve limoen over de ingrediënten in de kom, breng op smaak met zout en meng alles goed door elkaar.
Serveren
- Verdeel de perzik salsa over borden of serveerschalen.
- Plaats de honingglazuurde kipblokjes bovenop de salsa.
- Garneer met extra verse korianderblaadjes indien gewenst.
- Serveer de honing kip met perzik salsa salade samen met rijst en eventueel met partjes limoen aan de zijkant voor een extra vleugje frisheid.
- Geniet!
What about de perzik salsa?
Door de klassieke honing kip te serveren met een moderne twist, loopt je helemaal het water in de mond. De frisse perzik salsa brengt je in hogere sferen, omdat de zoete perziken en het frisse limoensap een spicy touch geven aan het geheel. Een fruitige frisheid complementeert de sticky en sweet kip, zodat je een compleet gebalanceerd gerecht op tafel tovert.
Soumia is een liefhebber van kipgerechten, waardoor je ontzettend veel keus hebt in je alternatieven, voor als je even geen sticky vingers aan tafel wilt.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Super lekker receptje. Eerste maal dat ik zo een salsa maak, was overheerlijk . Voor herhaling vatbaar 👍🌸
Deze vandaag gegeten. Erg lekker!