– Hoofdgerechten –

Honing kip met perzik salsa

Honing kip met perzik salsa

Honing kip met perzik salsa

5 van 1 stem
Porties 3

Ingrediënten
  

De kip:

  • 300 g kipfilet in blokken gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 volle eetlepel bloem

De honingsaus:

  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus gezouten
  • snufje chilivlokken optioneel

De perzik salsa

  • 3 perziken
  • 1/2 rode ui versnipperd
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • handjevol verse koriander fijngehakt
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • sap van 1/2 limoen
  • snufje zout

Instructies
 

De kip:

  • Meng in een kom het knoflookpoeder, zout, zwarte peper en bloem.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe aan de kom en meng goed, zodat de kip gelijkmatig bedekt is met het kruidenmengsel.
  • Verhit een laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de gekruide kipblokjes in de pan en frituur ze tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten aan elke kant. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

De honingsaus:

  • In een kleine kom, meng de honing, zoete chilisaus, oestersaus, sojasaus en een snufje chilivlokken (indien gewenst) samen.
  • Roer goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Giet de honingsaus over de gebakken kipblokjes in de pan.
  • Laat de kip even sudderen in de saus op laag vuur, zodat de saus zich kan hechten aan de kip. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de saus. Haal dan van het vuur.

De perzik salsa

  • Schil en verwijder de pit van de perziken. Snijd ze in kleine blokjes.
  • In een kom, combineer je de gesneden perziken, versnipperde rode ui, blokjes rode paprika, de zonnebloemolie en fijngehakte verse koriander
  • Knijp het sap van een halve limoen over de ingrediënten in de kom, breng op smaak met zout en meng alles goed door elkaar.

Serveren

  • Verdeel de perzik salsa over borden of serveerschalen.
  • Plaats de honingglazuurde kipblokjes bovenop de salsa.
  • Garneer met extra verse korianderblaadjes indien gewenst.
  • Serveer de honing kip met perzik salsa salade samen met rijst en eventueel met partjes limoen aan de zijkant voor een extra vleugje frisheid.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thoughts on “Honing kip met perzik salsa

Laat een reactie achter

Rating recept