Ik probeer niet alleen een goede moeder voor Lina te zijn👶🏻, maar ook voor deze broodjes ben ik kardemomm🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeeerlijke zoete kardemom broodjes zijn niet alleen yummyyy for the tummyy😋 maar ook prettyyy for the 👀😍. Checkkk die glaze, checkk die shineee, check die vlechtjes, check check check💯😱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Iedereen zei altijd, Soumia oefen alvast met vlechten voor als jouw dochtertje wat ouder wordt in shaa Allah🥰.. oefening bakt kunst🤭, wat vinden jullie van mijn vlechtjes?😏

Kardemom broodjes
Soumia Ik probeer niet alleen een goede moeder voor Lina te zijn👶🏻, maar ook voor deze broodjes ben ik kardemomm🤭 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀… Recepten Kardemom broodjes European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 375g bloem
- 1 eetlepel droge gist
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kardemom
- 3 eetlepels zachte ongezouten boter
- 1 ei
- 150ml lauwwarme melk
Voor de vulling:
- 40g zachte boter
- 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel kardemom
Voor de siroop:
- 50ml water
- 50g lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel kardemom
Bereidingswijze
Voor het deeg:
- Plaats de bloem in een kom en voeg de zout, het gist, de suiker, de kardemom, het ei en de gesmolten boter hieraan toe. Meng dit even samen met een garde. Je verkrijgt dan een kruimelig deeg.
- Voeg vervolgens de lauwwarme melk beetje bij beetje toe totdat je een soepel deeg verkrijgt. Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt maar je kan het ook met je handen kneden.
- Mocht je deeg een beetje plakkerig zijn, voeg dan GEEN extra bloem toe maar giet een beetje zonnebloemolie op het deeg en kneed deze samen. Zo zal de deeg niet meer plakken.
- Dek het deeg vervolgens af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
Voor de vulling:
- Meng de boter samen met de lichtbruine suiker en de kardemom. Zorg dat de boter zacht is zodat je het gemakkelijk kunt mengen.
- Zet even opzij.
Voor het vormen van de broodjes:
- Haal het gerezen deeg uit de kom en druk de lucht er een beetje uit.
- Rol het deeg uit tot een grote rechthoek en bestrijk het deeg met de suikerpasta. Vouw het deeg dubbel en snij er 6 repen van (zie stappenfoto's hieronder).
- Snijd vervolgens elke reep bijna helemaal doormidden, maar laat één kant aan elkaar zitten (zie stappenfoto's hieronder)
- Neem een stuk deeg en draai de twee stroken in elkaar, stop het uiteinde achter het gevormd broodje. Plaats het gevormd broodje op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Werk dit zo af met de resterende repen.
- Dek de broodjes af met een theedoek en laat vervolgens rijzen voor 30min.
Voor het bakken van de broodjes:
- Breek 1 ei in een kommetje en voeg er 1 eetlepel melk aan toe. Klop dit kort samen.
- Bestrijk de broodjes met het ei/melk mengsel.
- Strooi vervolgens een beetje suiker over de broodjes.
- Bak de broodjes voor 25min in de oven op 200° of totdat ze mooi goudbruin worden.
Voor het afwerken van de broodjes:
- Terwijl de broodjes in de oven zijn kan je starten aan de siroop.
- Plaats het water en de bruine suiker in een steelpan.
- Kook dit samen op een laag vuurtje totdat de bruine suiker volledig gesmolten is. Voeg als laatste de kardemom en roer kort samen.
- Wanneer de broodjes uit de oven komen bestrijk je ze onmiddellijk met de suikersiroop. Als de broodjes nog heet zijn dan kunnen ze de siroop veel beter opnemen.
- Geniet!
STAPPENFOTO'S
5 reacties
Dag sou , toffe receptjes alweer !
Zou je dit met iets anders kunnen doen dan met kardamon?
Super leuke dame ben je . Je bent en blijft met de voetjes op de grond. Moge Allah swt jou rijkelijk belonen met alles wat je wenst .
Hey!
Aaahw wat lief van je! Barka Allahoe fiki voor jouw mooie woorden en Allahoema ameen op je dua. Moge Allah sobhana ta’ala jou ook zegenen met al het mooie.
De kardemom kan je eventueel vervangen met kaneel.
Groetjes en liefs,
Soumia
Salam!
Heerlijk recept weer!
Ik wil ze graag proberen met kaneel, is het ook mogelijk om de melk te vervangen door yoghurt of vanilleyoghurt?
♡
Wa alaykoum salam,
Aaahw dank je wel!
Met kaneel zijn deze broodjes ook heerlijk! Als je de melk gaat vervangen met de yoghurt dan ga je een heel andere textuur verkrijgen + de verhoudingen van het recept zullen dan ook niet meer kloppen helaas.
Liefs,
Soumia
Bedankt voor je reactie!
Prima! Dan doe ik het gewoon met melk. Ik laat weten hoe ze waren als ik ze gemaakt heb.
♡♡