Kip Tikka Masala

door Soumia

Paar weken geleden moest ik voor een werkopdracht op verplaatsing gaan naar Antwerpen. Mijn collega is gefascineerd door India dus stelde zij voor om Indisch te gaan eten. Ik heb nooit Indisch gegeten maar was altijd wel nieuwsgierig naar deze gerechten. Dus greep ik meteen de kans om het eens uit te proberen!

Wij hebben willekeurig een Indisch restaurant gekozen en kwamen uit bij “”Aahaar Delux”.  De restaurant zat stampenvol (dit is altijd een goed teken) maar gelukkig konden we nog een plekje bemachtigen!

En OMG ik zat gelijk al in de zevende hemel! De smaken zijn zo intens, puur en heerlijk! Het was ook pikant maar daar hou ik van gelukkig van dus dat was een BONUS voor me!

Ik kon niet wachten om zelf een Indisch gerechtje thuis te maken dus koos ik voor de kip tikka masala met rijst! Dit is echt zo HEERLIJK!! Aangezien ik in the middle of nowhere woon, kan ik niet altijd Indisch gaan eten dus is het super handig om het zelf te maken. Het is echt zo simpel en snel om te maken!

Zelf heb ik ervoor gekozen om de masala puree niet uit een potje te gebruiken maar zelf vers te maken. De pasta is snel en simpel om voor te bereiden + je kan deze altijd bewaren in een potje en dan vries je deze in! #winwin

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

Voor de masala puree:

  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels citroensap

Voor de saus:

  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels yoghurt (Griekse of roomyoghurt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400ml water
  • 200ml kokosmelk (of room)
  • scheutje zonnebloemolie
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten van de masala puree in een keukenmachine totdat je een glad mengsel krijgt.

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de yoghurt en masala puree hieraan toe. Meng alles goed samen en laat deze voor minstens een half uur marineren in de koelkast.

Verhit vervolgens een beetje zonnebloemolie in een pan en bak hierin de kip gaar.

Meng de tomatenpuree samen met het water en voeg deze toe aan je kip. Laat dit voor een kwartiertje sudderen op een middelhoog vuurtje.  Als laatste voeg je de kokosmelk of room aan de saus toe. Meng alles mooi samen en laat het voor 2 minuten sudderen op een laag vuurtje. Breng het, indien nodig, op smaak met zout en peper.

De saus serveer je het best met rijst en verse koriander!

You may also like

Laat een reactie achter