
– Bakrecepten –
Lotus Biscoff koekjes bananenbrood

Hoe noem je een banaan die een pestkop is? 🤔 Een banaan-na-na-na-naaaa-naa 🤭🍌 Deze pestkop heb ik daarom omgetoverd tot een bananenbrood en niet zomaar één! Ik heb de heerlijke Lotus Biscoff koekjes spread erin verwerkt! Verslavend lekker dus!
Lotus Biscoff bananenbrood
Ben je op zoek naar een alternatief voor het klassieke bananenbrood, dan is dit stiekem wel een héle lekkere. De zachte, zoete smaak van rijpe bananen gaan heerlijk samen met de rijke, karamelachtige smaak van de Lotus Biscoff speculoos koekjes. Het is gewoon onweerstaanbaar lekker en dat betekent dat jij dit recept niet kan overslaan.
De Biscoff spread, die we door het beslag marmeren, geeft een extra zoete dimensie aan het brood. Hierdoor wordt het een heuse traktatie, voor iedereen die houdt van speculoos. Serveer je het bij de koffie of als tussendoortje? Who knows, de keus is aan jou.
Houd je van eenvoudige, smaakvolle baksels? Dan is dit een keeper. Geniet van een luchtig bananenbrood, vol van smaak en met een subtiele hint van kaneel en specerijen uit de Lotus Biscoff koekjes. Ga je liever voor een ander bakrecept of een dessert? Laat jouw favorieten hieronder gerust weten!

Lotus biscoff bananenbrood
Lotus biscoff koekjes zijn één ding, maar een bananenbrood met deze koekjes…. Pffff.. dat is echt van een heel ander niveau! Geniet van zoet, zacht en karamel in dit fantastische recept.
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 4 eieren groot
- 100 g suiker
- 100 g bruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g roomboter gesmolten en afgekoeld
- Snufje zout
- 120 g bloem
- 120 g amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 6 speculoos koekjes grof gehakt
- 3 eetlepels biscoff spread met nootjes, gesmolten
Instructies
- Verwarm de oven alvast voor op 175°.
- Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en plaats ze in een ruime kom. Prak ze met een vork tot een puree.
- Voeg vervolgens de eieren toe en mix alles weer samen met een garde of vork.
- Voeg de suiker, de bruine suiker en de vanillesuiker hieraan toe. Roer weer kort samen.
- Giet de gesmolten roomboter (en afgekoeld= heel belangrijk!) hieraan toe. Roer het weer kort samen.
- Voeg vervolgens het zout, de bloem, de amandelmeel en de bakpoeder toe. Roer alles samen met een garde en ga met een spatel doorheen het beslag zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
- Als laatste voeg je de gehakte speculaas koekjes toe aan je beslag. Meng deze met behulp van een spatel doorheen het beslag.
- Vet je bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Schud het resterend bloem eruit.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
- Giet vervolgens de gesmolten biscoff spread over het beslag. Met een mes roer je het kort door het beslag.
- Bak de bananenbrood voor 1u op 175* (boven-en onderwarmte).
- Je kan de gaarheid van de bananenbrood controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze in het midden van de cake. Komt de prikker droog uit dan is de bananenbrood klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
- Wanneer de bananenbrood gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15 à 20min (erg belangrijk!).
- Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de bananenbrood er gemakkelijk uitkomt. Verwijder het vervolgens voorzichtig uit de vorm.
- Laat de bananenbrood nu volledig afkoelen.
- Werk de biscoff bananenbrood af met meer gesmolten Biscoff spread en grof gehakte speculaas.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!