Deze met saffraansaus overgoten garnalen zijn zoooo yummyy😱. Saffraan staat ook wel bekend als ‘rood goud’ aangezien het een zeer kostbaar ingrediënt is in de keuken.⠀
Vergeet dus investeren in vastgoed/ aandelen en begin saffraan in te slaan🤭💰📈. Mocht het niks worden, kun je altijd nog massaal van dit gerecht eten😍
Super simpel en heerlijk smullen na eindresultaat dus waar wacht je nog op? ➡️ GAAN MET DIE SAFFRAAN💪🏼
INGREDIËNTEN (voor 2 à 3 personen)
- 300g linguine of een pasta naar keuze
- 8 à 10 garnalen of scampi’s
- 2 à 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten (in olie)
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel chiliflakes (als je van pittig houdt)
- 3 à 4 saffraandraadjes
- 1 theelepel tomatenpuree
- zout en peper naar smaak
- 100ml kookroom of meer naar wens
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en voeg hieraan de fijngehakte ui en knoflook toe.
- Bak het voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje totdat de ii wat glazig wordt.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook. Giet er ook een beetje olie bij van de zongedroogde tomaten.
- Meng alles goed samen en voeg de tomatenpuree, gedroogde basilicum, de saffraandraadjes en chiliflakes hieraan toe.
- Roer alles samen en breng het op smaak met zout en peper.
- Giet er als laatste de kookroom bij en laat de kookroom even kort opwarmen.
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, meng het goed samen en zet daarna de pan even opzij.
- Ondertussen plaats je de garnalen in een kom. Breng ze op smaak met zout en peper, meng alles goed samen.
- Prik de garnalen één voor één in de stokjes zodat je garnalenspiesjes kan vormen.
- Verhit een (grill)pan met een beetje zonnebloemolie en bak hierin de garnalendpiesjes voor 3 à 4min aan elke zijde (afhankelijk van hoe gaar je ze wilt.
- Neem vervolgens je serveerbord erbij en plaats de pasta in het midden.
- Plaats daarna de garnalenspiesje erop en giet de saus eroverheen.
- Werk het af met geraspte Parmezaanse kaas en gedroogde basilicum.
- Geniet!
STAPPENFOTO’S
3 reacties
Deze ga ik beslist maken…….lijkt me zalig😑
Ik dacht alleen dat er saffraan aan te pas kwam🤔🤷♀️
Jaa klopt, was het even vergeten te vermelden bij de ingrediënten🙈 maar heb het ondertussen al aangepast🥰
prima hoor!
Je hebt heerlijke makkelijke recepten om te maken…
Toppie😑👍