Diner – January 25, 2023

Pasta met saffraansaus en garnalen

Pasta met saffraansaus en garnalen

Deze met saffraansaus overgoten garnalen zijn zoooo yummyy😱. Saffraan staat ook wel bekend als ‘rood goud’ aangezien het een zeer kostbaar ingrediënt is in de keuken.⠀
Vergeet dus investeren in vastgoed/ aandelen en begin saffraan in te slaan🤭💰📈. Mocht het niks worden, kun je altijd nog massaal van dit gerecht eten😍
Super simpel en heerlijk smullen na eindresultaat dus waar wacht je nog op? ➡️ GAAN MET DIE SAFFRAAN💪🏼

Pasta met saffraansaus en garnalen

Ingrediënten
  

  • 300 g linguine of een pasta naar keuze
  • 8 à 10 garnalen of scampi’s
  • 2 à 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten in olie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel chiliflakes als je van pittig houdt
  • 3 à 4 saffraandraadjes
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml kookroom of meer naar wens

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en voeg hieraan de fijngehakte ui en knoflook toe.
  • Bak het voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje totdat de ii wat glazig wordt.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook. Giet er ook een beetje olie bij van de zongedroogde tomaten.
  • Meng alles goed samen en voeg de tomatenpuree, gedroogde basilicum, de saffraandraadjes en chiliflakes hieraan toe.
  • Roer alles samen en breng het op smaak met zout en peper.
  • Giet er als laatste de kookroom bij en laat de kookroom even kort opwarmen.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, meng het goed samen en zet daarna de pan even opzij.
  • Ondertussen plaats je de garnalen in een kom. Breng ze op smaak met zout en peper, meng alles goed samen.
  • Prik de garnalen één voor één in de stokjes zodat je garnalenspiesjes kan vormen.
  • Verhit een (grill)pan met een beetje zonnebloemolie en bak hierin de garnalendpiesjes voor 3 à 4min aan elke zijde (afhankelijk van hoe gaar je ze wilt.
  • Neem vervolgens je serveerbord erbij en plaats de pasta in het midden.
  • Plaats daarna de garnalenspiesje erop en giet de saus eroverheen.
  • Werk het af met geraspte Parmezaanse kaas en gedroogde basilicum.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter