Pasta met zalm in een romige dillesaus

door Soumia

Deze pasta is een match made in heaven en dit meen ik! De heerlijke romige saus met stukjes gebakken zalm zorgt voor een overheerlijke maaltijd!

INGREDIËNTEN

  • 2 zalmfilets
  • 200g linguine of een pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • scheutje olijfolie
  • 200ml kookroom
  • 60ml water
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt of droge dille kruiden (uit een potje)
  • handjevol peterselie/koriander, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chili flakes (optioneel als je van pittig houdt)
  • handjevol Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en plaats hierin de zalmfilets.
  • Kruid ze aan beiden kanten met zout en peper. Bak de zalm op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
  • Voeg daarna de boter erbij. Wanneer de boter gesmolten is, giet je met behulp van een lepel de gesmolten boter over de gebakken zalmfilets.
  • Verwijder vervolgens de zalmfilets van de pan en plaats ze opzij in een bord.
  • Voeg in dezelfde pan de ui en knoflook en bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig is.
  • Vervolgens voeg je het water erbij. Meng alles goed samen en laat het kort inkoken of totdat de saus een beetje ingedikt is.
  • Giet erna de room bij en laat deze voor 2 à 3min meekoken.
  • Voeg daarna de dille en peterselie/koriander, chili flakes (optioneel) en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Neem de zalmfilets erbij en hak deze in grote stukken. Voeg deze vervolgens toe aan de saus en meng alles voorzichtig samen.  De stukjes zalm moeten nog zichtbaar blijven dus houd dit in de gaten bij het mengen van het geheel.
  • Werk af met Parmezaanse kaas en geniet!

4 reacties
11

You may also like

4 reacties

Dulce fresa 19 februari 2019 - 12:01

Lekker! Ik ga deze vandaag maken.. Bedankt voor de inspiratie

Reply
Soumia 19 februari 2019 - 12:03

Aaah super! Graag gedaan hoor en geniet er alvast van!!

Reply
Latifa 19 februari 2019 - 21:41

Tbarkellah 3liek!!! Ziet er echt lekker uit. Ik heb een vraagje, ik heb nog gerookte zalm in m’n koelkast kan ik da ook gebruiken dan ipv grote stukken zalm?

Reply
Soumia 20 februari 2019 - 09:53

Allahie bark fiek lieverd! Jaa gerookte zalm werkt ook prima!! Geeft het ook een extra smaak, super lekker

Reply

Laat een reactie achter