Diner – January 25, 2023
Pasta met zalm in een romige dillesaus
Pasta met zalm in een romige dillesaus
Pasta met zalm in een romige dillesaus
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 200 g linguine of een pasta naar keuze
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- scheutje olijfolie
- 200 ml kookroom
- 60 ml water
- 1 eetlepel verse dille fijngehakt of droge dille kruiden (uit een potje)
- handjevol peterselie/koriander fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel chili flakes optioneel als je van pittig houdt
- handjevol Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime pan met olijfolie en plaats hierin de zalmfilets.
- Kruid ze aan beiden kanten met zout en peper. Bak de zalm op een middelhoog vuurtje totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
- Voeg daarna de boter erbij. Wanneer de boter gesmolten is, giet je met behulp van een lepel de gesmolten boter over de gebakken zalmfilets.
- Verwijder vervolgens de zalmfilets van de pan en plaats ze opzij in een bord.
- Voeg in dezelfde pan de ui en knoflook en bak deze op een laag vuurtje totdat de ui glazig is.
- Vervolgens voeg je het water erbij. Meng alles goed samen en laat het kort inkoken of totdat de saus een beetje ingedikt is.
- Giet erna de room bij en laat deze voor 2 à 3min meekoken.
- Voeg daarna de dille en peterselie/koriander, chili flakes (optioneel) en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
- Neem de zalmfilets erbij en hak deze in grote stukken. Voeg deze vervolgens toe aan de saus en meng alles voorzichtig samen. De stukjes zalm moeten nog zichtbaar blijven dus houd dit in de gaten bij het mengen van het geheel.
- Werk af met Parmezaanse kaas en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Zalig
Dankjewel lieve Janny 🙂
ECHT ZAAAAAAAAAALUGGGGGGGG
JAAAAA HE! 🙂
Heerlijk, en niet moeilijk om te maken
Heb genoten en gesmuld
Wat fijn om te lezen dat het in de smaak is gevallen. Dankjewel lieve Carla voor jouw mooie feedback!