Pittige gehakt stoofpot met groenten

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 300g gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • handjevol vers gehakte koriander
  • zout en peper naar smaak
  • 1 wortel, in schijfjes gesneden
  • Halve courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, grofgehakt
  • 3 aardappelen, vastkokend
  • 100g diepvrieserwten
  • 300ml tomatensaus (passata met basilicum: lidl)
  • 200ml water
  • 1 bouillonblokje (groenten of runds)
  • extra versgehakte koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met olijf- of zonnebloemolie en voeg hierin de ui en knoflook toe. Bak deze al roerend totdat de ui glazig is geworden.
  • Voeg het gehakt toe en breek het met een vork in stukken. Voeg alle kruiden hieraan toe en bak alles op een middelhoog vuurtje samen.
  • Wanneer het gehakt bruiner en gaar is geworden, voeg je er de tomatensaus aan toe.  Roer alles mooi samen.
  • Laat het geheel op een zacht vuurtje bakken voor ongeveer 15min.
  • Voeg de wortelen, courgette, rode paprika en aardappelen toe. Giet het water toe en duw de groenten zachtjes in de vloeistof.
  •  Laat zachtjes sudderen gedurende 40min ongeveer of totdat de aardappelen en wortelen zacht en gaar zijn.
  • Als op enig moment tijdens het koken het lijkt alsof er niet genoeg vloeistof in de pan zit, voeg dan een beetje water toe.  
  • Voeg vervolgens de erwten toe, roer zachtjes alles samen en laat nogmaals voor 15min sudderen op een laag vuur totdat de saus indikt. Zet de vuur een beetje hoger als je ziet dat het indikken te lang duurt.
  • Proef en pas indien nodig de kruiden aan met zout.
  • Serveer het met rijst of aardappelpuree.
  • Geniet!

You may also like

8 reacties

Norel 18 februari 2020 - 10:45

Hi sou, heb je dit in een hapjespan bereid of gewoon een soeppan?

Reply
Soumia 18 februari 2020 - 11:36

Hi Norel,

Ik heb dit in een hapjespan bereid. Beiden werken prima🥰

Reply
Kim 21 februari 2020 - 14:36

Wanneer voeg je de bouillon toe?
Samen met het water?

Reply
Soumia 1 maart 2020 - 20:20

Klopt, samen met het water.

Liefs,

Sou

Reply
Siham 5 april 2020 - 21:10

Hey sou, ipv gehakt mag dat met kip gehakt.
Ik krijg opgezwollen darmen van vlees.

Reply
Soumia 16 april 2020 - 16:42

Hi Siham,

Je kan het zeker vervangen met kipgehakt, ook heerlijk!

Liefs,

Soumia

Reply
Karima 3 september 2020 - 12:48

Dit gerecht geprobeerd, het was echt heel lekker! Goed bezig met de recepten we hebben er heel veel aan!
Tbarkellah

Reply
Soumia 6 september 2020 - 08:49

Hi Karima,

Aahw dank je wel! Zo blij dat ik je kan inspireren met mijn gerechten 🙂

Liefs,
Sou

Reply

Laat een reactie achter